Elhunyt kollégájukra hivatkozva lázít a kormány ellen a Pedagógusok Szakszervezete

Emberségből ma megbuktak.

Veres László
2020. 10. 27. 20:04
null
Budapest, 2019. november 30. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos pedagógusdemonstrációja Budapesten, a Kossuth téren 2019. november 30-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Önök továbbra is kampányt építenek az elhunytakra – reagált hétfőn a Parlamentben Dömötör Csaba államtitkár Oláh Lajos, a DK képviselője felszólalására. Azóta kiderült, a baloldali pártok mellett egyes velük szimpatizáló szakszervezetek is beálltak ebbe a visszataszító folyamatba, és nem átallanak egy elhunyt kollégájukra hivatkozva uszítani a kormány ellen.

– Koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára – közölte a Hvg.hu-val kedd délelőtt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az iskolából származó, belső információ alapján. A hír – amely persze rögvest futótűzként terjedt a „független-objektív” médiumoknál – Meghalt a negyedik, krónikus beteg pedagógus a koronavírus miatt! címmel a szakszervezet weboldalára is felkerült, a család azonban később cáfolta, hogy az 52 éves tanárnő Covid-fertőzött lett volna. Az érintett testvérének a Hvg.hu-hoz is eljutott állásfoglalása szerint a pedagógus hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, amely semmilyen összefüggésben nem állt a Covid-fertőzéssel.

Hozzátette még, hogy nővére számára nem találták meg a megfelelő gyógykezelést, ezért hunyt el, ami a járvány nélkül is bekövetkezett volna, állapota ugyanis az utóbbi időben súlyosbodott.

Erről az információról azonban a PSZ mind ez idáig „elfelejtett” beszámolni. Honlapjukon erre vonatkozóan kedd este semmiféle utalás nincs, ellenben közleményükben azt követelik, hogy a kormány azonnal hozza nyilvánosságra, mit tesz a krónikus beteg tanárok, oktatásban dolgozók védelmére a koronavírus-járvány egyre erősödő második hullámában, illetve „milyen fertőzöttségi/halálozási adatok után hajlandó végre bevezetni szigorításokat az oktatási intézményekben”.

A gyanútlan olvasóban persze felmerülhet, hogy a PSZ talán nem is tud erről az új információról, ám ezt maga a balliberális hírportál cáfolta meg, amikor megírták, hogy a család közlése után ismét megkeresték a Pedagógusok Szakszervezetét, amelynek elnöke, Szabó Zsuzsanna az elhunyt pedagógus egyik közvetlen kollégájára próbálta hárítani a téves közlés felelősségét. A Hvg.hu – amely elnézést kért a családtól – tudatta azt is, hogy a tanárnő testvére helyreigazítást kért a Pedagógusok Szakszervezetétől.

Nehéz lenne tehát másként értelmezni a történteket, mint hogy a Pedagógusok Szakszervezetének kapóra jött kollégájuk halála, azonban az, hogy a tanárnő nem koronavírusban, hanem egyéb gyógyíthatatlan betegségben hunyt el, bezavart a „kormány nem tesz semmit a pedagógusok védelmében” narratívájukba, ezért arról egész egyszerűen nem vesznek tudomást. Azt hiszem, a PSZ emberségből ma megbukott.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.