Manapság nem jelent jót az elvesztett szaglóérzék

Az ellenzéki médiumnál sokáig nem érezték meg a címoldalon közölt hír dohos, állott szagát.

Veres László István
2020. 10. 16. 11:12
null
a kép illusztráció Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint kolléga és mint embertárs, őszintén remélem, hogy a 24.hu kollektívájában nem ütötte fel a fejét a koronavírus-járvány. Gyanúmat arra alapozom, hogy az online hírportál egy neves munkatársa elvesztette a szaglóérzékét, amely köztudottan a Covid-fertőzés egyik fő tünete. Történt ugyanis, hogy bár az újságíró szenzációt szimatolt, sem ő, sem más a szerkesztőségben nem érezte meg a hosszú ideig címoldalon közölt hír dohos, állott szagát.

„Birtokunkba jutott Kásler Miklós hétfőn kiadott egyedi utasítása, ami a járványügyi eljárásrendben hoz változásokat. Ezek közül a legjelentősebb az, hogy a 200 fő feletti idősotthonokban biztosítani kell a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket, különösen a non-invazív lélegeztetőgépek biztosítását.” – írta meg csütörtökön a világrengető hírt a 24.hu. A leleplezőnek szánt cikkben kiemelve közlik: „Fontos változás, hogy a korábbi 10 százalék helyett a kórházaknak, egészségügyi intézményeknek már ágyaik 20 százalékát kell készenlétben tartaniuk koronás betegek számára”.

Aztán annak rendje-módja szerint este megérkezett a reakció az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ebben felhívják a figyelmet, hogy a hír igaz, csak az időzítés nem stimmel, az újdonságként tálalt utasítások ugyanis enyhén szólva is több hónaposak.

– A sajtóban megszellőztetett levélben egyetlen új instrukció sincs, az Emmi csupán azzal kívánt segíteni az intézményeknek, hogy egy dokumentumban foglalta össze a mai napig érvényben lévő korábbi utasításokat – hangsúlyozza a tárca közleménye.

Az újságíró „birtokába jutott” levélben ezek a dátumok amúgy szerepelnek is, különös, hogy az oknyomozó ezt mégsem vette észre.

Tehát kedves 24.hu, én azt javaslom, hogy feltétlenül, és minél előbb csináltassatok PCR-tesztet, amit – a baloldali médiumok korábbi álhíreivel szemben – továbbra is ingyen végeznek azoknak, akik a tiétekéhez hasonló tünetekkel – szaglás- és valóságérzékelés megszűnése – rendelkeznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.