A Jobbik egészségpolitikusa tiltakozik a köztéri ivászat korlátozása ellen

Olvasóinkat kérjük, hogy segítsenek nekünk megfejteni a Jobbik politikusának primitív posztját.

2020. 12. 24. 13:46
Lukcs Lszl Gyrgy
Budapest, 2020. július 1. Lukács László György, a Jobbik képviselõje napirend elõtti kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonykor is tovább hecceli az embereket a Jobbik. Íme:

– Kösz, Viktor! Nincs karácsony korlátozások nélkül! Boldog karácsonyt! – olvasható a Jobbik egészségpolitikusának posztja alatt. Érdemes felidézni: a Jobbik korábban számos szigorító intézkedés mellett ágált, például az iskolabezárásokat is kívánatosnak tartotta. Felmerül a kérdés, hogy most mi ellen tiltakozik a Jobbik egészségpolitikusa? (A mai súlyos rendőrségi incidens után, ahol egy embert lelőttek, egy rendőr életéért még küzdenek, különösen ízléstelennek tűnik a rendőrségi szalaggal átkötött karácsonyfa – persze a poszt régebbi.)

  • Talán a köztéri alkoholfogyasztás tilalma ellen ágál Lukács László György, amely többek között azt hivatott megakadályozni, hogy december 31-én nagyobb csoportban ünnepeljenek az emberek az utcán?
  • Talán az ellen, hogy 10 főnél többen ne jöjjenek össze karácsonykor? Az intézkedés az idősek és krónikus betegek védelmét szolgálja.
  • Vagy azon „korlátozás” ellen, hogy nincs kijárási korlátozás szenteste?
  • Mire gondolhatott a „költő”? Olvasóinkhoz fordulunk segítségért, a Magyar Nemzet Facebook-oldalán a cikkünk posztja alá várjuk a megfejtéseket.

    Megdöbbentő felelőtlenség egy magát egészségpolitikusnak nevező politikai szereplő esetében, hogy egy ilyen veszélyes helyzetben valamiféle ördögi gonoszságnak láttatja – legalábbis ez a szándék olvasható ki a posztból – azt, hogy a kormány óvatosságra int.

    Különösen súlyos ez a bejegyzés az Európából érkező hírek miatt. Mindenki olvashatott a Csalagút környékén kialakult káoszról, a lezárt határokról Nagy-Britannia és Franciaország között és a dühös kamionsofőrökről. A szlovák kormány szerint a fertőzőbb koronavírus-változat már minden bizonnyal hozzájuk is megérkezett. A helyzet súlyosságát megkérdőjelezni aligha tanácsos, tekintve, hogy minden bizonnyal nagy számban jöhettek haza magyarok az ünnepek előtti hetekben Nagy-Britanniából, így nálunk is előfordulhat a fertőzőbb változat.

    Mi mutatja a legjobban, hogy a Jobbik megérkezett a baloldalra? Pontosan ez a fajta kommunikáció: „a kormány minden döntése rossz”.

    Ezt nyomja az MSZP tíz éve. A rutinos hírfogyasztó számára ismerősen csenghetnek a szólamaik: a rezsicsökkentést nem így kellett volna, bevándorlási probléma nincs, diktatúra van. A valóságtagadást meg is „jutalmazták” a választók, lassan a szocialisták be sem jutnának egyedül az Országgyűlésbe egy választáson. A Jobbik ugyanezen az úton jár, csak gratulálni lehet hozzá.

    Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.