időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

A Jobbik egészségpolitikusa tiltakozik a köztéri ivászat korlátozása ellen

Bácskai Balázs
2020.12.24. 13:46
A Jobbik egészségpolitikusa tiltakozik a köztéri ivászat korlátozása ellen

Olvasóinkat kérjük, hogy segítsenek nekünk megfejteni a Jobbik politikusának primitív posztját.

Karácsonykor is tovább hecceli az embereket a Jobbik. Íme:

– Kösz, Viktor! Nincs karácsony korlátozások nélkül! Boldog karácsonyt! – olvasható a Jobbik egészségpolitikusának posztja alatt. Érdemes felidézni: a Jobbik korábban számos szigorító intézkedés mellett ágált, például az iskolabezárásokat is kívánatosnak tartotta. Felmerül a kérdés, hogy most mi ellen tiltakozik a Jobbik egészségpolitikusa? (A mai súlyos rendőrségi incidens után, ahol egy embert lelőttek, egy rendőr életéért még küzdenek, különösen ízléstelennek tűnik a rendőrségi szalaggal átkötött karácsonyfa – persze a poszt régebbi.)

 • Talán a köztéri alkoholfogyasztás tilalma ellen ágál Lukács László György, amely többek között azt hivatott megakadályozni, hogy december 31-én nagyobb csoportban ünnepeljenek az emberek az utcán?
 • Talán az ellen, hogy 10 főnél többen ne jöjjenek össze karácsonykor? Az intézkedés az idősek és krónikus betegek védelmét szolgálja.
 • Vagy azon „korlátozás” ellen, hogy nincs kijárási korlátozás szenteste?
 • Mire gondolhatott a „költő”? Olvasóinkhoz fordulunk segítségért, a Magyar Nemzet Facebook-oldalán a cikkünk posztja alá várjuk a megfejtéseket.

  Megdöbbentő felelőtlenség egy magát egészségpolitikusnak nevező politikai szereplő esetében, hogy egy ilyen veszélyes helyzetben valamiféle ördögi gonoszságnak láttatja – legalábbis ez a szándék olvasható ki a posztból – azt, hogy a kormány óvatosságra int.

  Különösen súlyos ez a bejegyzés az Európából érkező hírek miatt. Mindenki olvashatott a Csalagút környékén kialakult káoszról, a lezárt határokról Nagy-Britannia és Franciaország között és a dühös kamionsofőrökről. A szlovák kormány szerint a fertőzőbb koronavírus-változat már minden bizonnyal hozzájuk is megérkezett. A helyzet súlyosságát megkérdőjelezni aligha tanácsos, tekintve, hogy minden bizonnyal nagy számban jöhettek haza magyarok az ünnepek előtti hetekben Nagy-Britanniából, így nálunk is előfordulhat a fertőzőbb változat.

  Mi mutatja a legjobban, hogy a Jobbik megérkezett a baloldalra? Pontosan ez a fajta kommunikáció: „a kormány minden döntése rossz”.

  Ezt nyomja az MSZP tíz éve. A rutinos hírfogyasztó számára ismerősen csenghetnek a szólamaik: a rezsicsökkentést nem így kellett volna, bevándorlási probléma nincs, diktatúra van. A valóságtagadást meg is „jutalmazták” a választók, lassan a szocialisták be sem jutnának egyedül az Országgyűlésbe egy választáson. A Jobbik ugyanezen az úton jár, csak gratulálni lehet hozzá.

  Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.