Karácsonyi „örömhír” Amerikából

A 444.hu december 25-én tartotta érdemesnek, tanulságosnak átvenni egy amerikai gyilkosság történetét.

Faggyas Sándor
2020. 12. 26. 13:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Los Angeles-i kórházban koronavírussal kezeltek egy 82 éves férfit, akit 37 éves szobatársa agyonvert egy oxigénpalackkal. Száraz, rideg bűnügyi hír a liberális demokrácia mintaországából. Az elkövetőt, bizonyos Mr. Martinezt letartóztatták, és gyilkosság mellett gyűlölet-bűncselekménnyel is vádolják. Miért is gyűlölte Mr. Martinez idős betegtársát? A hír szerint azért, mert imádkozni kezdett, ezzel dühítette fel.

Érthető, ugye? A mai fejlett, abszolút haladó és demokratikus, politikailag korrekt nyugati világban Isten halott. Ezt egyébként Nietzsche már több mint száz éve kijelentette, s hozzátette, „nekünk még az Isten árnyékát is le kell győznünk!” Logikus hát, hogy aki imádkozik hozzá, azt agyon lehet – sőt kell verni. Habár nem valószínű, hogy Mr. Martinez az embergyűlölő német filozófust szokta olvasgatni, de primitív ösztönlényként úgy érezhette, tűrhetetlen, amit idős társa művel.

Nem érdemelne több szót ez a banális bűnügy, hisz tudjuk, az óceán túlsó partján a „fekete életek számítanak”, a keresztények (már) nem.

Csak az a bökkenő, hogy a hírt a gyilkosság elkövetése után egy héttel (!) – megfelelően időzítve – éppen december 24-én közölte a nytimes.com. És ezt kiszúrva a 444.hu december 25-én tartotta érdemesnek, érdekesnek, tanulságosnak átvenni az irdatlan online hírözönből.

Nyilván karácsonyi örömhírként.

Nyilván ők is tudják, az evangélium – görögül euangelion, ami jó hírt, örömhírt jelent – Jézus Krisztus születésével kezdődik, ezért a több mint kétmilliárd keresztény hívő számára karácsony (húsvét mellett) a legnagyobb ünnep. Hát jó ha tudják, tudjuk, mi keresztények, csak óvatosan az imádkozással, meg mindenféle ósdi, idegesítő ájtatoskodással, mert könnyen fejbe kólinthatnak bennünket.

Értjük a ballib média karácsonyra időzített figyelmeztetését.

Tudjuk, korunkban – mint egykor a Római Birodalomban – a keresztények egyre több helyen (már korántsem csak a „harmadik világban”) megvetettek, gyűlöltek, üldözöttek, életveszélyben vannak. És egyre többen életükkel fizetnek hitük gyakorlása miatt, mint az a 82 éves beteg bácsi a napfényes Angyalok városában.

Nekünk azonban nem a félemnek lelkét adta az Isten, olvassuk Pál apostol Timóteushoz írott levelében, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. Ezt üzenjük a kereszténygyűlölő gyilkosoknak és médiamunkásoknak egyaránt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.