Irgalmatlan taplóság a liberális sztárszínésztől

Ha a „NER”-be kell belerúgni, nincs az a gátlás, ami visszatartaná őket.

Forrás: YouTube2021. 01. 03. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dumaszínház közösségi felületein jelent meg az a rövid videó, amelyben az SZFE-ügyben is többször megnyilvánuló Lengyel Tamás főszereplésével parodizálják ki Áder János újévi beszédét.

Nincs ebben semmi új, megtette ezt már más is, korábban is.

Újdonság, hogy a paródiában feltűnt a köztársasági elnök beszédét jeltolmácsként közvetítő Weisz Fanni alakja, akit szintén kiparodizálnak.

Ami végtelenül undorítóra sikeredett.

A fogyatékkal élőket is lehet parodizálni, épp ezzel kifejezve, hogy ugyanúgy részük lehet bármiben, legyen az jó, vagy rossz, mint másnak, s ugyanolyan értékesek, mint akárki más.

Ám a Lengyel-féle videó több mint ízléstelen módon épp azokat a gesztusokat és jellegzetességeket akarja kikacagtatni, amelyek egy siket ember halláskárosodottságából fakadnak.

A felvételen látható pezsgőspohár csereberélése és az unalomból való iszogatás ugyanis rendben van, de a Weisz Fanni erőteljes mimikáját és gesztusait kifigurázó mozdulatok gusztustalanok úgy, ahogyan vannak.

„Ha vállalom a véleményem, az egzisztenciámat és a jövőmet kockáztatom” - írta korábban az SZFE és az „orbáni diktatúra” kapcsán Lengyel, aki erőt vett magán, és hatalmas bátorsággal parodizálta ki a „diktatúra” köztársasági elnökét.

A jövőjét nem kockáztatta ezzel. Hanem valami egészen mást.

Ennek a videónak nem lett volna szabad megszületnie, és mindenki akkor járna a legjobban, ha mihamarabb eltűnne.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.