időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Karácsony a méhlegelőn

Szikszai Péter
2021.06.03. 10:36
Karácsony a méhlegelőn

Most hívtak Karácsony stábjából, hogy bármit kérhetek, csak ne írjak a miniszterelnök-jelöltjükről.

Ők biztos egy nagyobb pénzösszegre gondoltak, én inkább a Nagy Falat kértem az M0-s mentén meg kínai cserépharcosokat a Hősök terére, de végül lerakták a telefont. Nem értenek ezek a városvezetéshez! Ahogy Karácsony nem ért a focihoz. (Se.) Ezt a napokban mondta az Origó.hu-nak.

Miért is nem vagyok meglepve? Gondoljunk bele, mennyit romlana az ő méhecskés pólós szociológusi imázsa, ha kiderülne róla, hogy annak idején nyírtassi házi gólkirály volt a serdülő 2-ben. Nem, ő inkább nem ért a focihoz. A sport neki amúgy is valami nem túl karbonsemleges, érthetetlen szórakozás. Ha rajta múlna, stadion is csak akkor épülhet Budapesten, ha lesz benne CT. Kínai neki ez az egész. Vagy angol.

Az ő miniszterelnök-jelölti képébe nem férne bele, ha Orbán kihívójaként tudná folytatni a sort: Grosics, Buzánszky, Lantos, Lóránt, Orbán Willi, Szalai, Kleinheisler… Ugye-ugye. A foci egy jobboldali hülyeség, Orbán Viktor (nem a Willi!) népnyomorító szórakozása. Karigeri a Puskás stadion avatójára sem ment el. Az ilyen ember a műfüves pályákból is méhlegelőt csinálna. Ha esetleg majd döntőt játszunk az Eb-n a németekkel (rettegj, Germánia!), ő nem lesz ott a díszpáholyban. Kínos is lenne Google Translate-tel beszélgetni Merkellel.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Kiemelt kép: Mirkó István

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.