Karácsony háborúja

Ma már nyilvánvaló, a környezetromboló főpolgármester nem csak az autósokat gyűlöli. Hanem túl sok mindenkit.

2021. 06. 27. 14:00
Dugó
20210611 MN Budapest dugó illusztráció Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelzésértékű fejlemény, hogy Somogyi Zoltán szociológus úgy nyilatkozott közösségi oldalán: nem gondolta volna, hogy az értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestések miatt lesz kénytelen egyszer végső búcsút inteni a magyar baloldalnak. Hozzáfűzte, hogy a Hegyalja út egysávos lett az autópályáról bejövő kocsiknak egészen az Erzsébet hídig. Szombaton is dugó a fővárosban. Elegánsan nem írta le Karácsony Gergely nevét, de a legnehezebb felfogásúak is értették, kiről van szó, ki idézte elő egyszemélyi hatáskörben a Political Capital alapítójának őszinte, ám tárgyszerű tényközlését politikai szimpátiáinak változásáról.

Azt írtam, jelzésértékű Somogyi megfontoltnak tűnő változása, hisz hányan lehetnek olyanok, akik hasonló döntésre jutottak, legfeljebb kevésbé ismertek vagy egyszerűen nem akarják nagy dobra verni csalódottságukat, netán felháborodásukat.

Merthogy Somogyi Zoltán még egészen megengedő volt, amikor azt írta, szerinte az értelmetlen sávfelfestések autógyűlölők. Tudniillik a főpolgármester sávfelfestési őrülete, úttesteket használhatatlanná tevő mániája arra mutat: nem csupán az autósokat rühelli, hanem az egész fővárosi lakosságot. Hisz a mesterségesen, erőnek erejével előidézett közlekedési torlódások, dugók, káoszos, tumultuózus jelenetek fő kárvallottjai nemcsak az autósok, hanem az araszoló gépjárművek által előidézett többlet kipufogógázokat és -gőzöket kényszerűen beszívó gyalogosok is. Vagyis legalább annyira utálja a nem autósokat is a tagság és szimpatizánsok nélküli minipárt társelnöke, mint a gépkocsival rendelkezőket.

Persze most többen közbevethetik: a bicikliseket azért csak szereti… Igen? Elmondanák, mitől a szeretet jele az, ha egy városvezető arra kényszeríti a kerékpárosokat, hogy a zsúfolt utakon, csúcsforgalomban pöfögő autók mellett kerekezzenek, szintén belélegezve az egészségre ártalmas anyagokat? A tévinformációkkal ellentétben ugyanis nem önmagában a közlekedés, az autóforgalom a fokozottan egészségrongáló, hanem az, ha nem engedik a gépkocsikat ideális sebességgel haladni, gördülni. Ily módon tehát levonhatjuk a konzekvenciát: Karácsony a komplett budapesti lakosságot rühelli, s valamilyen debil bosszúszomjtól hajtva üldöz mindenkit az irracionális, rosszindulatú intézkedéseivel.

Más szóval: Karácsony szélsőségesen mizantróp, azaz embergyűlölő. De ne is szűkítsük le területileg a főpolgármester negatív érzelmeit. Mivel a fővárosba látogató vagy egyenesen itt dolgozó vidékiek is szívják a szántszándékkal lerontott budapesti klímát, ez a beteg lelkű mizantrópia lényegében az ország egész lakosságára kiterjed. Még belegondolni is horrorisztikus, milyen következményekkel járna, ha olyan hivatalba, magas posztra kerülne, amelyben a környezetrombolást, embergyűlöletet országos szinten is kifejthetné.

Pár éve arról beszélt egy kiszivárgott felvétel szerint, hogy jobban utálja a szocikat, mint a Fideszt. Aztán állítólag azt is mondta, hogy a DK-t is jobban utálja, mint a Fideszt. Túl sok mindenkit utál ez az ember, még a saját szövetségeseit is. Gyanús, hogy ez az ellenszenv kezd kölcsönössé válni az emberek és őközte. Árulkodó, hogy meglehetősen régen nem publikáltak felmérést a népszerűségéről, illetve népszerűtlenségéről. Olyan az egész politizálása, mint egy hadüzenet a fővárosnak, sőt az országnak. Talán a virágok és méhek nélküli méhlegelők és rovarhotelek lakóinál kellene elvégezni azt a közvélemény-kutatást. Hátha ott nagyobb a reputációja, elfogadottsága.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(Borítókép: Budapest dugó illusztráció Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.