időjárás 13°C Petra 2022. október 2.
logo

Karácsony városvezetése egy Galla Miklós-vetkőzőszám

Szikszai Péter
2021.06.28. 12:54
Karácsony városvezetése egy Galla Miklós-vetkőzőszám

Több helyről érkezett hozzám jelzés, hogy Karácsony Gergely stábjában pánikhangulat van. Korábban azt lehetett hinni, hogy a Fudan-tiltakozás miatt majd úgy emelkedik az ellenzéki jelölt népszerűsége, mint Ronaldo a szögletnél, de aztán jöttek a gondok. Kiderült, hogy a miniszterelnöki álmokat kergető politikus úgy töri az angolt, mint közutas az aszfaltot, és körülbelül annyira adjunktus, mint egy távgyógyító csodadoktor. Ha belekezd valamibe, az olyan, mint egy Galla Miklós-vetkőzőszám. Jobb, ha valaki más csinálja.

Most, hogy a dugók miatt már a városházára sem lehet eljutni, Karácsony neve nem túl jó brand a hőségben káromkodó autósoknál. Orbán kihívója zuhanórepülésben van, ez a helyzet. A főpolgármester kampánytanácsadói csüggedten bámulnak maguk elé, mint a holland szurkoló, akinek elvették a szivárványos zászlóját.

Kétségtelen, hogy a múlt hét sem Karigerié volt. Állítólag a Budapesten rendezett Európa-bajnokság hangulata nem kedvezett az ellenzéki jelöltnek. Elemzők szerint nem Karácsony esélyeit javítja, ha a Magyarországra özönlő külföldiek percenként dicsérik a Puskás Arénát vagy ha kitűnő magyar válogatottról ír a sportsajtó. És mintha a pedofiltörvény miatt kialakult Páneurópai Pride-hoz sem tudott volna hozzászólni, miközben Orbán vitte a show-t.

Lehet, hogy Karácsonynak már nemcsak az angoltudása hiperpasszív, hanem a politikája is.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Havran Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.