időjárás 7°C Elza 2022. december 1.
logo

Könnyed nyári agymosás tinilányoknak

Bácskai Balázs
2021.07.14. 17:14
Könnyed nyári agymosás tinilányoknak

Nyári szexuális felvilágosítótábort tartanak a Soros György alapítványa által is finanszírozott Patent és NANE egyesületek. Az esemény plakátja sok szülőnél kiverte a biztosítékot. Egy, a lapunkhoz eljuttatott olvasói levélben egy anya azt a kérdést tette fel a tábort hirdető plakát kapcsán, hogy „ezek vajon k*rvát akarnak csinálni a lányomból?”. Már az esemény címe is, mondjuk úgy, érdekes: „Nyári tábor lázadó lányoknak.”

A Patent Egyesület nyári tábort hirdető plakátja Fotó: Facebook

Az ízléstelen plakáton túl a táborban elhangzó gondolatokkal kapcsolatban további problémát jelenthet, hogy szexuális felvilágosítás címén ezek a szervezetek gyakorlatilag egy ideológiai képzésben részesítik a jelentkező gyermekeket. A NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület) honlapján részletesen megismerkedhetnek a szülők a tervezett programmal, ahol felsorolják a témákat és a különböző foglalkozásokat. A „Társadalom és nemi szerepek” menüpontban például rögtön megismertetik a gyerekeket a „patriarchátus” fogalmával. „A patriarchális társadalom a férfiak valóságát helyezi a középpontba, a férfiak szükségleteire reagál, a nők valóságát, igényeit, szükségleteit eltüntetve. A nők és a férfiak eltérő helyzete a társadalmi hierarchiában eltérő mindennapi tapasztalatokkal jár” – olvasható a honlapon.

Az állítás, hogy jelenleg is patriarchális társadalomban élünk, a feminizmus egyik fontos alaptétele. Eszerint a férfiak által dominált nők minden szempontból alávetett szerepbe vannak kényszerítve. Gyakori feminista érv, hogy a férfiak kis csoportjának tulajdonában van a globális tőke és a vagyon nagy része, ám az érvelés ott sántít, hogy egy rendkívül kicsi, rendkívül sikeres csoport eredményeit vetíti ki az egész társadalomra. Miközben elvileg a férfiak uralkodnának a nők fölött, aközben tény: a börtönökben több férfi ül, a férfiak az iskolában rosszabbul teljesítenek, több férfi hal meg háborúk következtében és a legkeményebb munkákat is jellemzően a férfiak végzik.

Manapság megállja a helyét a kijelentés, hogy soha a történelemben sehol nem voltak olyan egyenlők minden tekintetben a nők és a férfiak, mint ma Európában és Észak-Amerikában.

Ettől persze éppúgy vannak a párkapcsolatokban és a munkahelyeken „elnyomó” férfiak, mint ahogy nők is, de a nők társadalmi méretű elnyomásáról ma már aligha lehet beszélni.

A Patent és a NANE táboraiban azonban a fiatal lányok pontosan ilyen gondolatokkal találkozhatnak. Vajon ez miben különbözik például attól, mint amikor mondjuk a hazai iskolákból kitiltott szcientológusok akarják terjeszteni káros tanaikat? Mert lényegében erről van szó.

A gyermekek szexuális felvilágosítása az egyik legfontosabb feladata a családnak és a szülőknek. Ebbe a folyamatba fontos a civil szervezetek, szakemberek bevonása is. A gyermek későbbi, felnőtt korában létesített párkapcsolatainak sikeressége fokmérője lehet a szülői teljesítménynek: sikerül-e eltanulnia a jó példákat és kiiktatnia a szülőktől ellesett rossz mintákat? Mindezt azonban a Patent és a NANE leönti egy ideológiai katyvasszal.

Éppen ezért fontos a nagy vihart kavart, nemrég elfogadott gyermekvédelmi törvény is: olyan LMBTQ-szervezetek akarnak bejutni az iskolákba, akik számára a szexuális felvilágosítás nem cél, hanem egy eszköz a politikai ideológiák terjesztésére.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.