Magyarország az EU eltérő színű báránya

A felborzolt idegzetű, progresszív balliberális megmondóemberek a bajkeverésben érdekeltek.

Kruppa Géza
2021. 07. 14. 14:00
null
Jakab Péter traktor Fotó: facebook/Jakab Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősztől elektromos sokkolóval szerelik fel a magyar rendőrséget. Mielőtt a haladó ellenzék megfújná a diktatúrára hangszerelt vészkürtöt, szögezzük le: a rendfenntartók a virágzó nyugati demokráciákban régóta használnak ilyen eszközt renitens elemek megfékezésére. A sokkoló egyébként humánusabb, mint a rendőrök önvédelmi pisztolya, az ellenszegülőt rövid időre lebénítja, de nem okoz vérző lőtt sebet és maradandó károsodást.

A közrend és a közbiztonság mellett a józan ész védelmezésére is nagyon elkelne valamiféle hathatós szerkentyű. Mert egyre agresszívebb a ballib véleményterror. A tolerancia legfőbb hirdetői manapság akár ismét zászlajukra tűzhetnék a Rákosi-korszak jelszavát: aki nincs velünk, az ellenünk van! A liberális elit e szellemiség jegyében vette üldözőbe az Európai Egyesült Államok eszméjével szemben a nemzetállam mellett kiálló magyar kormányt. Magyarország így lett Európa fekete báránya. (Ja bocs, e színmeghatározás már nem polkorrekt. Valójában eltérő színű bárányról van szó.)

A dolgok jelen állása szerint azonban hiába a nyugati civilizáció felszámolásán mesterkedők hangereje. Nálunk a még józan többség szerint férfi továbbra sem képes szülni, az ártatlan gyerekektől pedig távol kell tartani a nemváltó műtétek előnyeit ecsetelő, hibbant LMBTQ-aktivistákat. A konzervatív oldal makacs ragaszkodása a természet törvényeihez, csak fokozza kormányváltásban utazó ellenzéki pártok dühét. Mert, ahogy George Orwell megfogalmazta: „minél távolabb sodródik valaki az igazságtól, annál inkább gyűlöli azokat, akik kimondják”.

A gyűlölet táplálta frusztráció érhető tetten például a Jobbik éber, mindenhol veszélyt szimatoló elnökének minapi agresszív reagálásában a munkagépet vezető gyanútlan munkással szemben. A videón megörökített jelenet leleplező. Mintha a kamera egy igéző szavakat suttogó udvarló kezét mutatná, amint az asztal alatt éppen elemeli a naiv pironkodó hölgy bankkártyáját. Jakab szerencséje, hogy palira vett rajongói aligha néznek videót.

Az elcsábult jobbikosok egyelőre a magyar gazdaságpolitika bravúrjait sem akarják látni. A prosperáló gazdaság eredményeként például néhány év alatt hatezer milliárddal növekedett az állami vagyon, értéke ma több mint 18 ezer milliárd forint. Hétköznapi aggyal felfoghatatlan summáról van szó, amely, belegondolva, mégis a társadalom többségének valamiféle megnyugtató, jóleső biztonságérzetet adhat.

Persze a felborzolt idegzetű, progresszív balliberális megmondóemberek a bajkeverésben érdekeltek. Nekik a jó nép elbizonytalanítása jelenthet esélyt a jövő évi választásnál. Ezért is rázhatta meg őket elektromos sokkoló nélkül is sokkhatásként a hír, hogy a pápa szeptemberben a budapesti eucharisztikus kongresszusra jövet – az előzetes reményeiket szertefoszlatva – mégis találkozik az ország vezetőivel. Érdekes epizód, hogy a közelmúltban lezajlott bolognai Pride-on az egyenlőséget és toleranciát követelő felvonulók megtaposták Ferenc pápa, Salvini és Orbán Viktor portréját. A barátságtalan gesztus paradox módon csak tovább emeli a magyar miniszterelnök nemzetközi tekintélyét. Hiszen ellenségei akaratlanul is kifejezték, hogy a Szentatya és Magyarország vezetője hasonló értékrend alapján munkálkodnak a világ jobbá tételén.

A 2022-es sorsdöntő választás előtt reménykedjünk, hogy a 25 évvel ezelőtti legutóbbi pápalátogatás alkalmával elsütött Hofi-poénnak nem lesz valós alapja. A Kádár-rendszer nagy humoristája akkor azt mondta: – A pápa azért látogat Budapestre, hogy Magyarországnak feladja az utolsó kenetet.

Ma ezen nem lehet nevetni.

Borítókép: Facebook/Jakab Péter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.