Már az elején halálos lövést kapott a kémsztori

A „diktatúra” állítólagos célkeresztjébe egy hebehurgya fickó került Gödöllőről.

2021. 07. 20. 12:25
Gémesi_György
20210525 Hódmezővásárhely A MÖSZ (Magyar Önkormányzatok Szövetsége) elnökségi ülést tartott Hódmezővásárhelyen. Az elnökségi ülés előtt a MÖSZ sajtótájékoztatót tartott. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere, MÖSZ elnöke Fotó: Frank Yvette Forrás: Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este furcsa izgalom futott végig a baloldali vezető politikusokon: a Telex.hu kémszoftveres cikkét olvasva mindannyian epedve várták, hogy kiderüljön, hogy őket figyelte meg a gonosz kormány és ezáltal mártírrá váljanak. Különösen Karácsony Gergely vesztette el a fonalat, tanácsadóival konzultálva remegve csak annyit tudott mondani: „a rézfánfütyülőjét”. Tudta: ebből nem akármilyen kampányt tudna csinálni. Aztán hétfőn megjelent Gémesi György neve.

Ismerik Gémesit? Tudják, arról a Gémesi Györgyről van szó, aki sakkmester módjára mozgatja a baloldali figurákat a politika sakktábláján. Ha a kisujja mozdul, Gyurcsány már szalad is. Arról a Gémesiről van szó, aki az ellenzéki oldalon forintmilliárdokat mozgat, élet és halál ura. Arról a Gémesiről van szó, aki nemzetközi kapcsolatépítésével az utóbbi években szinte Orbán Viktor fölé nőtt, még a német kancellár is kikéri a tanácsait. Orbán legfőbb kihívója ő, aki korábban majdnem egymaga bedöntötte a rendszert. Ismerik? Nem?

Hát mi sem. Gémesi György nem országos politikai tényező. Egy közepes méretű város polgármestere, amelyet hol jól, hol rosszul, botrányról botrányra evickélve vezet a rendszerváltás óta. Gémesi erőtlen kísérletei, hogy megpróbáljon kitörni Gödöllőről, eddig csúfos kudarcot vallottak. Pártja mérhetetlen, az általa vezetett, településvezetőket tömörítő szervezet lényegében súlytalan, a szélesebb közvélemény előtt ismeretlen. És mindennek ellenére, a Soros-hálózat most épp azt próbálja elhitetni velünk: Gémesi egy hiperszuper megfigyelési program egyetlen magyarországi ellenzéki politikai célpontja volt.

Érdemes megnézni a cikkben rejlő, feszítő ellentmondásokat. Az állítólagos megfigyelést a Telex és Gémesi egy 2018-as betöréssel kombinálja össze, amelyben szétdúlták Gémesi György házát. A megszólalók és a Telex is ügyesen sejteti: ez is titkosszolgálati akció lehetett. Egyrészt tehát van egy betörés, amely során ismeretlenek átkutatják a lakást és szétdobálják Gémesi cuccait, hogy nyilvánvaló legyen, hogy ott jártak. Másrészt viszont elvileg ugyanezen fickók egy szupertitkos, szuperdrága, kimutathatatlan kémszoftvert telepítenek a polgármester telefonjára, hogy TITOKBAN megfigyeljék. Érdemes kiemelni: aki valamennyire is olvasott a témában és így ismeri a szolgálatok munkáját, az tudhatja, hogy Gémesi lakását úgy átkutathatja húsz titkosszolga fél óra alatt, hogy nemhogy lábnyom, még egy hajszál sem marad utánuk, és megtalálnak bármit.

Ennél is viccesebb, amikor a Telex arról ír, hogy célpont volt Gyenes Szilárd, a Zöld Híd ügyvezetője (Gémesi ismerőse). Itt át is adjuk a szót a cikk szerzőjének: „A Gyeneshez kötődő két telefonszám érdekessége ugyanis, hogy az egyik esetében úgy tűnik, azt hibásan ütötték be a célpontot kiválasztó rendszerbe.

A szám teljesen megegyezik Gyenes Szilárdéval, ám az egyik 3-mas számjegyet valószínűleg véletlenül 8-asra írták el benne

[vagyis a konklúzió, hogy a szám mégsem teljesen egyezik Gyenesével – A szerk.]. Ha ez tényleg egy hiba volt, akkor valószínűleg nem vették észre,

Gyenes helyes száma ugyanis egyáltalán nem szerepel az adatbázisban.”

Értik? Mert én nem. Lényegében itt arról ír a szerző, hogy hónapokon keresztül figyelték a rossz célszemélyt, és senkinek nem tűnt fel, hogy nem úgy mutatkozik be a telefonban, hogy „Halló, Gyenes Szilárd vagyok”. Szóval úgy figyelték meg Gyenes Szilárdot, hogy nem figyelték meg – legalábbis állítólag. Tegyük hozzá, hogy a Telex szerint egy darabonként 60-80 ezer dollárba kerülő megfigyelésről van szó.

Mégis, talán az egész történet legviccesebb része az a vergődés, ahogyan az újságíró és Gémesi megpróbálja magát valamiféle megkerülhetetlen országos politikai tényezőnek beállítani. Aki egy picit is követte az elmúlt néhány év közéleti történéseit, az tudja, hogy Gémesi nem egy hatalmi központ, csupán egy hebehurgya figura Gödöllőről. Afféle díszjobboldali, akit lehet mutogatni az ATV-n, és aki Márki-Zay régebbi, 1.0-s kiadása: ugyanazok a sztárallűrök, ugyanazok a szemrebbenés nélküli hazugságok, csak Gémesi kevesebbet jár templomba.

A borítóképen: Dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere, a MÖSZ elnöke

Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.