idezojelek

Amikor a 444.hu rossz helyen keresi a náciveszélyt...

Csupán a helyszínt, a dátumot és a főszereplőket nem sikerült eltalálniuk.

Cikk kép: undefined

Semmi baj, segítünk! A helyszín Szeged, Széchenyi tér, az időpont pedig 2021. július 28. szerda, 18:15. Ekkor ajánlotta Gyurcsány Ferenc a szegedi baloldali választók figyelmébe Tóth Pétert, egy helyi fajgyűlölő politikust.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth előéletéről annak idején részletesen írtak a 24.hu és a 444.hu baloldali portálok. Előbbi felidézte, hogy Tóth „liberális söpredéknek és genetikai hulladéknak” nevezte a homoszexuálisokat, utóbbi pedig talált Prezis slideshowt, amelyben Tóth kifejti „fajvédő” eszméit.

Most, hogy az ellenzék két legnagyobb pártja, a Jobbik és a DK beállt Tóth Péter mögé, a jelölt múltjáról egy árva sort sem írtak.

Ám a 444.hu szerint ennél most sokkal fontosabb, hogy Horváth Tamás lett a főszerkesztője a Vasárnap.hu portálnak. Horváth állítólagos bűne az volt, hogy megemlékezett a Kitörés napjáról a 888.hu hasábjain. Személyes ismeretségünk ellenére sosem beszélgettem vele erről, ezért nem tudom, hogy van-e ebben a háborús eseményben bármilyen személyes érintettsége, harcolt-e ott valamelyik családtagja. Az esemény, a kitörés megítélésére szintén nem vállalkozok alapos ismeretek hiányában. Sőt, szerintem ha ez a téma és Horváth Tamás megközelítése valamilyen magyarországi kisebbséget sért, akkor főszerkesztőként tudomásul kell vennie, hogy erről a kérdésről nem szalonképes az álláspontja. Ez az ő felelőssége és próbatétele lesz.

De hogy a fenébe lehet erről a témáról hitelesen értekeznie a 444.hu-nak, amely közben hallgat Tóth Péter jelöléséről és Tóth múltjáról?

Sehogy. Horváth Tamás egy fiatal jobboldali újságíró, aki komoly feladatot kapott azzal, hogy egy még viszonylag friss, kisebb keresztény-konzervatív portált nagyobbá, erősebbé, olvasottabbá tegyen.

Tóth Péter és Gyurcsány Ferenc a következő NER elleni csapást tervezi
Fotó: Facebook, ismeretlen szerző munkája

Az ő közéletben betöltött helyzete, felelőssége összemérhetetlen egy megválasztott tisztségviselőével, különösen – ne adja isten – egy megválasztott országgyűlési képviselőével.

Az, hogy a fajgyűlölő Tóth Péter mellé állt az előválasztáson az ellenzék két legerősebb pártja, a Jobbik és a DK, reális lehetőséget teremt arra, hogy Tóth megnyerje az előválasztást. Egy megnyert előválasztás esetén pedig a körzetben a korábbi választási adatokból kiindulva szoros versenyben akár még győzhetne is. Ezzel Gyurcsány Ferenc bejuttatna egy fajvédő politikust az Országgyűlésbe. Egy olyan politikust, aki korábban azt mondta, hogy eltörölné Szlovákiát. Tóth jelenléte „biztosan üdítően hatna” a két ország kapcsolataira, és a felvidéki magyar kisebbség helyzetére.

De mindez nem hír a 444.hu szerint. Horváth Tamás kinevezése egy korábban megírt cikke miatt pedig az. Agyrém.

A 444-es lejáratócikknek természetesen nem lehet témája, hogy Horváth Tamás milyen közéleti szerepet játszott korábban, de aki a valóságról szeretne tájékozódni, annak talán érdemes megemlíteni: a járvány elején, 2020 tavaszán barátaival létrehozta a Veszprémi Szolidáris Akciócsoportot, amely többek közt abban segédkezett, hogy nyilvános felajánlásokból biztosítson számítógépet, monitort és más kiegészítőket azon családoknak, ahol nehézséget okozott a távoktatásra való átállás. Ilyen módon több tucatnyi veszprémi és a település vonzáskörzetében élő családon segítettek. Példájuk ragadósnak bizonyult: helyi fiatalok több ilyen „akciócsoportot” is létrehoztak számos további településen.

(Borítókép: ismeretlen szerző munkája, amely a Facebookon terjedt el Gyurcsány Ferenc és Tóth Péter utcafóruma és közös fotózkodása után.)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.