idezojelek

Ke-resz-té-nye-ket szállító busz gázolt!

Az ’50-es évek szintjére süllyedt a balliberális média.

Cikk kép: undefined

A dicstelenül kimúlt szovjet kommunisták központi lapját, a Pravdát olvassa az, aki a 444.hu-ra kattint. A bolsevik tempó ezúttal egy keresztényellenes kirohanásban öltött testet. Egy tragikus közúti balesetből csináltak propagandát. „Halálra gázolt egy gyalogost egy, az Eucharisztikus Kongresszusra tartó kisbusz” – írták.

Aljas kis uszítás ez a címadás (meg maga a cikk).

Kiírjuk-e normális esetben, hogy kik ülnek és hova utaznak egy kisbuszban? Nem, nem írjuk ki. Mert nincs se értelme, se jelentősége kiírni. Egy utas nem felelős a sofőrért vagy bármiféle külső körülményért. Azért, mert utas. De ez most nem egy normális eset. Mert a Pravda kiírta, hogy igenis keresztények ültek abban az átkozott kisbuszban. Nos, mi világlik ki az egészből? Az, hogy azért gázolt el egy embert az Andrássy úton egy kisbusz, mert keresztényeket szállított. Ez az egyedüli és érvényes mögöttes üzenet, semmi más. A vörös színű libernyákok ezt a mellékkörülményt az izzadásig hangsúlyozzák, noha normális esetben egy utas kilétének és céljának a hírértéke nulla.

És ha az úti cél a Pride lett volna, és a kisbusz tömve lett volna LMBTQ-személyekkel, nos, akkor ezt is megírta volna nagy műgonddal a vörös újság? Egy frászt írta volna meg. Annak pont nem lett volna hírértéke, amint annak se, ha turbános muzulmánok lettek volna az utasok. De nincs mese, a keresztények, az eucharisztika eszmeisége ellen most hangulatot kell kelteni.

A szánalmas és alantas tálalás poénnal zárul, de immáron az ideológiailag megdolgozott olvasónak: kiderült, hogy az elgázolt gyalogos volt a vétkes fél, aki a piros jelzés ellenére kelt át az úton. Ám a propagandakiadványnak még ez se volt elég, mert mint írták, az áldozat „húsz métert repült a levegőben”. Nyilván erről is a keresztények tehetnek, és úgy általában mindenről.

Ez már tényleg visszataszító.

Borítókép forrása: MTI/Mihádák Zoltán

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.