időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Meggyilkolták gyermekét a bevándorlók? Ez a képregény majd megvigasztalja!

Belák Tamás
2021.09.03. 15:47 2021.09.08. 13:52
Meggyilkolták gyermekét a bevándorlók? Ez a képregény majd megvigasztalja!

A Magyar Narancs imádta a migránsok befogadása mellett érvelő új könyvet.

A Magyar Narancs az augusztus 26-án megjelent számában Bryan Caplan és Zach Weinersmith Szabad a pálya című bevándorláspárti képregényét ötből négy és fél csillagra értékelte, annak szellemességét és észérveit dicsérve. A könyvben Caplan a migrációval járó állítólagos gazdasági előnyök sorolásán túl

arról is beszél, hogy nem igazán találni  érvényes (sic!) filozófiai érveket a bevándorlás ellen. [...] Nem biztos, hogy elég érv például a bevándorlók által elkövetett terrorcselekmények igen csekély valószínűségéről (sic!) beszélni.

A mű egyetlen (!) negatívumaként azt hozza fel a kritika írója, hogy „feltételezi: embertársaink elfogadják az észérveket a zsigeri, irracionális megfontolásokkal szemben”.

Nézzünk csak néhány példát az „igen csekély valószínűségű”, részben vagy egészben bevándorlók elkövetett támadásokra:

…és a listát a végtelenségig lehetne folytatni. Persze lehet érvelni azzal, hogy ezek többségében nem terrortámadások, hanem szélsőséges egyének akciói, de ez vajmi keveset von le tetteik súlyából. Az afgán konfliktus utáni kilátások pedig minden eddiginél borzasztóbban festenek.

Vajon a bevándorlók befogadására buzdító szerzők és a Magyar Narancs firkászai belegondoltak, hogy állításaikkal azt üzenik mindazoknak, akiknek megerőszakolták, lefejezték vagy felrobbantották szeretteiket, hogy mindez csupán a migráció előnyei mellett eltörpülő járulékos veszteség?

Feltűnik nekik, hogy ez gyakorlatilag olyan, mintha azzal vigasztalnák a gyászolók Európa-szerte egyre népesebb táborát, hogy veszteségük mindössze olyan szerencsétlen közjáték, melynek „igen csekély volt a valószínűsége”?

Gondolom, ha rajtuk múlna, a temetéseken is ilyen érvekkel nyugtatnák a „zsigeri, irracionális megfontolásokból” zokogó résztvevőket.

Borítókép: Magyar Narancs, XXXIII. évfolyam 34. szám, 2021 augusztus 26. A szerző felvétele

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.