idezojelek

Gyurcsány Ferenc ál-levele a tapolcai mozivezetőhöz

Vannak, akik keményen szembefordulnak a hatalommal: akár egy filmet is letiltanak, ha ezt kívánja a politikai helyzet.

Cikk kép: undefined
2021. 11. 09. 14:32
Fotó: Czeglédi Zsolt

Kedves Veronika!

Hadd kezdjem hatásszünettel. Szóval hát. Nagy nap ez a baloldal életében. Ahogy a független, pártsemleges Nyugati Fény is írja: a tapolcai mozivezető beintett Navracsicsnak. De itt többről van szó. Te, Veronika, Orbán Viktornak üzentél hadat. Amit te csináltál az több, mint hősiesség, az mártíromság. Ezért érdemes csinálni ezt az országot, az áldójába! Mondtam is Klárának, hogy megint megmutatta a demokratikus közösségünk, hogy velünk nem lehet packázgatni. Hatalmas közös siker ez nekünk. Köszönjük. Tapolca nem akar fideszes kurzusfilmet, ezt dübörgi most a demokratikus tömeg. Megint jöttek, jönnek páran, akik nem csinálják össze magukat, ha a demokratikus értékekről van szó, és teszik a dolgukat. Ha kell bombariadókat csinálnak a mozikban (köszi az ötletet, Szilvásy Gyuri!), ha kell plakátokat tépkednek le (bravó, Mari néni!), és igen, vannak, akik még keményebben szembefordulnak a hatalommal: akár a filmet is letiltják. Ezt kívánja a politikai helyzet. A gondolatot, cselekvés követi. „A tartalom okán, a lefolytatott egyeztetés eredményeként” – írod, és ez így helyes. Én sem tudtam volna szebben fogalmazni itt a Facebookon. Az ilyen lépésekhez kell az igazi demokratikus bátorság. Meghunyászkodhatnánk az önkénnyel szemben, de inkább Orbán Viktor képébe nevetünk. Ez visz minket előre. Itt van az ideje a munkának. És ezt a munkát, amit a demokratikus ellenzék kijelölt számodra, te most maradéktalanul elvégezted. És ez nem kevés. Kedves Veronika, te bármilyen komoly diktatúrában, izé baloldali demokráciában sokra vihetnéd.

Szeretettel ölel:

Gyurcsány Ferenc

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.