idezojelek

Szétcsaptuk őket, mint az ipari áram

Három a magyar igazság, egy a ráadás!

Cikk kép: undefined
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Évtizedek óta nem látott örömet, mi több eufóriát okozott magyarok százezreinek, sőt millióinak a magyar labdarúgó válogatott kedd esti parádés, 4-0-s győzelme az angolok ellen, amely siker valóban csak az évszázad mérkőzéséhez, Puskásék Aranycsapatának legendás 6-3-as diadalához hasonlítható.

A világhálón rengeteg ismert és kevésbé ismert magyar ember fejezte ki boldogságát, túlzás nélkül állítható, kedd este, úgy háromnegyed 11 óta örömmámorban úszik az internet hazai népe!

„Ez a győzelem a Jupiterről is látszik”, „Évszázad mérkőzése 2.0”, „Adjon a FIFA szabadkártyát Magyarországnak a vb-re!”, „Óriási büszkeség magyarnak lenni”, „Letérdepeltettük Angliát”, „Történelem” – dióhéjban néhány frappáns bejegyzés, amely a közösségi oldalakon olvasható a mámoros wolverhamptoni este után.Ugyanakkor a meccset a helyszínen megtekintő és a fantasztikus sikert a csapattal együtt ünneplő Orbán Viktor miniszterelnök visszafogottsága is figyelemre méltó: „Most kell szerénynek lenni…” – írta a kormányfő hivatalos Facebook-oldalán.

A szurkolói lélek persze érthetően jobban elragadtathatja magát, ezt a Kossuth-díjas előadóművész, Ákos ezekkel a mondatokkal fejezte ki:

„Magyarok! Szétcsaptuk őket, mint az ipari áram…! Három a magyar igazság, egy a ráadás! Négyért négyet, ez így igazságos. Itt bőgök vén fejjel a tévé előtt. Hihetetlen szép volt. Köszönjük!”

Én, így egyet aludva a mérkőzésre, annyit tennék ehhez hozzá, hogy reméljük ez a meccs nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete volt!Csak így tovább fiúk, hajrá, magyarok!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés négy gólját összefoglaló videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Borítókép: A magyar válogatott kezdőcsapata a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mérkőzésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.