Romániában sajnálkoznak, hogy fényévekre vannak a magyar sporttól

Miközben a magyar labdarúgó-válogatott 4-0-s győzelmet aratott Anglia ellen idegenben, Románia hazai pályán 3-0-ra kikapott Montenegrótól a Nemzetek Ligájában. Nagy a kontraszt a két ország sportsikerei között, amire a román sajtó kissé (s joggal) irigykedve hívta fel a figyelmet.

Magyar Nemzet
2022. 06. 15. 17:52
SZALAI Ádám
Nemzetek Ligája - Anglia-Magyarország Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatni, a keddi mérkőzések csak az utolsó cseppet jelentették a pohárban, hosszabb folyamatról van szó, amit a Nemzetek Ligája jelenlegi állása is megmutat. Magyarország a legmagasabb osztályban, a halálcsoport élén áll Németországot, Olaszországot és Angliát megelőzve, miközben Románia a B osztályban utolsó Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Finnország mögött. Ez természetesen szúrja a szemet Romániában – írta meg az MTI.

A Románia–Montenegró mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Edward Iordanescut is kérték az újságírók, hogy reagáljon az angol–magyar mérkőzésre. A román szövetségi kapitány azonban elutasította, hogy párhuzamot vonjon a válogatottak között, és csak a saját csapatáról beszélt.

Kijelentette: el kell fogadni a helyzetet, és le kell vonni a nehezen megemészthető következtetéseket. Lemondását azonban nem jelentette be.

A román sportsajtó az „elképesztő” és a „káprázatos” jelzőket használta a magyar siker leírására. A Gsp.ro portál megfogalmazása szerint „Marco Rossi meglepetéscsapata eltüntette Angliát”.

A Prosport.ro honlap szerdai véleménycikkének azt a címet adta, hogy „Fényévekre vagyunk a magyar sporttól”.

A cikkíró összehasonlította az utóbbi három olimpia magyar és román eredményeit, és megállapította: a magyarok nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportokban is jeleskednek. Ezt annak tulajdonította, hogy működni kezdett az Orbán-kormány által 2011-től bevezetett adórendszer, amely kedvező adózási feltételeket biztosít a sport és a kultúra támogatóinak.

A Digisport.ro a közösségi portálokon terjedő humoros megjegyzéseket is összegyűjtötte. Ezek egyike szerint Románia a nagy futballnemzetek, Anglia és Olaszország szintjén teljesített kedd este. Az angolok mellett az olaszok is nagy pofonba szaladtak bele, ők Németország ellen veszítettek 5-2-re úgy, hogy már 5-0 is volt az eredmény.

Borítókép: ünnepli a magyar válogatott angliai győzelmét (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.