Gazdag góljára is lehet szavazni az UEFA-nál, nagy pofon a románoknak + videó

Wales egy héten belül megint a 92. percben egyenlített, de ezúttal is kikapott a Nemzetek Ligájában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 15. 8:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válogatottunk szenzációs, 4-0-s angliai győzelme mellett kedden még tizenegy találkozót játszottak a labdarúgó Nemzetek Ligájában. Az A divízióban a hollandok drámai hajrában 3-2-re legyőzték a vendég walesi csapatot, a negyedik forduló után  továbbra is veretlenek, és tíz ponttal vezetik a 4. csoportot. Wales a 92. percben büntetőből 2-2-re egyenlített Gareth Bale révén, ám egy percre rá Memphis Depay a hollandoknak megszerezte a három pontot. Rotterdamban 37 ezren látták a találkozót. Hihetetlen, de Wales múlt szerdán is ugyanígy járt: hazai pályán a 92. percben egyenlített 1-1-re a hollandok ellen, akik a 94.-ben jegyezték a győztes gólt.

A meccsen a hollandok első találatát Noa Lang szerezte, az UEFA-nál ez ott van a forduló legszebb góljai között, de Gazdag Dánielé is! Szavazni ITT lehet.

A 4. csoport másik tegnapi összecsapásán a belgák 1-0-ra nyertek Lengyelországban, és így a második helyen állva már három pont az előnyük a lengyelekkel szemben.

A B divízióban a románok újabb nagy pofont kaptak, a 3. csoportban otthon, Bukarestben 11 ezer szurkolójuk előtt 3-0-ra kaptak ki Montenegrótól. Ez már a harmadik vereségük, és jó úton haladnak afelé, hogy kiessenek a C divízióba. A találkozón mindhárom gólt a 30 éves Stefan Mugosa szerezte, aki Dél-Koreában az Incheon United játékosa.

A montenegróiak így ünnepeltek az öltözőben:

A C divízióban a törökök változatlanul százszázalékosak, akárcsak a D-ben a lettek.

Nemzetek Ligája, 4. forduló:

A divízió, 3. csoport:
Anglia–Magyarország 0-4 (0-1), Németország–Olaszország 5-2 (2-0); az állás: 1. Magyarország 7, 2. Németország 6, 3. Olaszország 5, 4. Anglia 2

4. csoport:
Hollandia–Wales 3-2 (2-1), Lengyelország–Belgium 0-1 (0-1); az állás: 1. Hollandia 10 pont, 2. Belgium 7, 3. Lengyelország 4, 4. Wales 1.

B divízió, 1. csoport:
Ukrajna–Írország 1-1 (0-1), Örményország–Skócia 1-4 (1-2); az állás: 1. Ukrajna 7, 2. Skócia 6, 3. Írország 4, 4. Örményország 3

3. csoport:
Románia–Montenegró 0-3 (0-1), Bosznia-Hercegovina–Finnország 3-2 (2-2); az állás: 1. Bosznia-Hercegovina 8, 2. Montenegró 7, 3. Finnország 4, 4. Románia 3

C divízió, 1. csoport:
Törökország–Litvánia 2-0 (1-0), Luxemburg–Feröer-szigetek 2-2 (1-0); az állás: 1. Törökország 12, 2. Luxemburg 7, 3. Feröer-szigetek 4, 4. Litvánia 0

D divízió, 1. csoport:
Liechtenstein–Lettország 0-2 (0-2), Moldova–Andorra 2-1 (1-1); az állás: 1. Lettország 12, 2. Moldova 7, 3. Andorra 4, 4. Liechtenstein 0

Costa Rica révbe ért, kijutott a világbajnokságra

Utolsóként Costa Rica labdarúgó-válogatottja jutott ki a katari világbajnokságra, mivel kedden az interkontinentális pótselejtezőn 1-0-ra győzött Új-Zéland csapata ellen. A november 21-én kezdődő vb egyik helyszínén, al-Raddzsanban játszott találkozón a közép-amerikaiak győztes találatát Joel Campbell szerezte a harmadik percben. Costa Rica története során ötödször, egyúttal sorozatban harmadszor harcolta ki a részvételt. Az óceániai rivális harmadszor juthatott volna ki a sportág legnagyobb seregszemléjére. (Hétfőn utolsó előttiként Ausztrália kvalifikálta magát, miután ugyancsak interkontinentális pótselejtezőn, Katarban 0-0 után 11-esekkel 5-4-re verte Perut.)

Borítókép: tényleg gyönyörű gólt szerzett (Forrás: Twitter/UEFA Nations League)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.