Gazdag Dániel a büszkeségről, Szalai Ádám a provokációról is beszélt

A duplázó Sallai Roland: Megmondom őszintén, nem találom a szavakat egy ilyen mérkőzés után…

Magyar Nemzet
2022. 06. 14. 23:15
DIBUSZ Dénes; FIOLA Attila; SZALAI Attila; SALLAI Roland; ORBÁN, Willi; SCHÄFER András; NAGY Zsolt; LANG Ádám; STYLES, Callum; SZALAI Ádám; SZOBOSZLAI Dominik
Nemzetek Ligája - Anglia-Magyarország Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Labdarúgó-válogatottunk ma este a Nemzetek Ligájában, az A divízió 3. csoportjában Angliával idegenben, Wolverhamptonban meccselt, a találkozó pedig szenzációs magyar sikert hozott, hiszen szövetségi kapitány együttese 4-0-ra győzött!

A lefújás után az M4 Sportnak először a két gólt szerző nyilatkozott:

– Ez egy nagyon nagy dolog, megmondom őszintén, hogy nem találom a szavakat egy ilyen mérkőzés után… Szerintem senki sem gondolta, hogy itt Angliában négyet rúgunk. Nagyon boldogok vagyunk, az pedig plusz öröm, hogy lehet látni, honnan hova jutottunk, és most már tényleg mindenkinek számolnia kell velünk. Ma este mi jobban akartuk ezt a győzelmet, csúsztunk, másztunk, mindenki beleadta az összes erejét. Nekem természetesen ez a góljaim miatt is örökre emlékezetes mérkőzés marad, és ez az első duplázásom a válogatottban. Remélem, hogy azért még lesz ilyen!

A negyedik, „alábökős” gólunkat szerző a következőket mondta: 

– Az, hogy négy gólt tudtunk lőni Angliának Angliában, bármelyik válogatottnak óriási eredmény lenne. Erre büszkék lehetünk mi is, és az egész ország is. Örülök neki, hogy ilyen szép gólt tudtam rúgni, nagyon jó labdát kaptam Áditól (Nagy Ádám – a szerk), utána már adta magát a szituáció, a kapus jött ki, félúton volt, nekem pedig a lábamon volt a labda. Nem először szerzek már ilyen gólt. Mentálisan mindenképpen erősebbek voltunk, és nagyon fontos volt, hogy már az első félidőben meg tudtuk szerezni a vezetést. Tisztában voltunk vele, hogy fordulás után az angolok támadni fognak, mert hazai pályán nyerniük kell, és a budapesti vereségük után főleg szerették volna megmutatni, hogy mennyire jók. Ám mivel kitámadtak, az utolsó 20-25 percben már nagyon nagy terület nyílt mögöttük, és ezt kihasználtuk. Még fel sem fogtuk, hogy milyen nagy dolgot vittünk véghez, egyelőre csak nagyon boldogok vagyunk! Ez történelmi sikere a magyar labdarúgásnak. De ha valaki jobb volt nálunk, az a magyar szurkolótábor, az első perctől biztattak bennünket, szenzációsak voltak, köszönjük, hogy elutaztak ide.

Nagy Zsolt a németek után az angolok ellen is eredményes volt, őt az M4 Sport kedvéért szinte kirángatták az öltözőből.

– Nagy a buli az öltözőben, ez hihetetlen... Az elején nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséggel nyerhetünk. Ki tudtuk védekezni a meccset, és kontrákból eredményesek voltunk. Kétgólos előnynél már éreztem, hogy le tudjuk még többször is rohanni őket. Nem éreztünk fáradtságot, fájdalmat, az utolsó percekig hajtottunk. A cserék is mindig hozzá tudnak tenni a játékhoz, tökéletes a csapat egysége – fogalmazott a harmadik gólunk szerzője.

A csapatkapitány az angol szurkolók minősíthetetlen viselkedéséről is beszélt:

– A himnuszunk alatti provokációra nem ült fel a közönségünk, kizárta ezt a tényezőt, és csak ránk koncentrált. Ami a meccset illeti, talán pár nap múlva el tudom mondani, mit érzek, most nem megy, nagyon boldog vagyok. Tizenkét-tizenhárom éve itt vagyok a válogatottban, de még mindig tudjuk fokozni, mit érhetünk el, teljesen mindegy, ki játszik, világklasszisok nélkül is bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, fantasztikus ez a csapat, a szövetségi kapitány és a közösség is.

Borítókép: A kezdőcsapatunk a Wolverhampton Wanderers stadionjában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.