Az angol szövetségi kapitány még nem élt át ilyen fütyülést

Gareth Southgate kényelmetlen helyzetbe került öt hónappal a világbajnokság rajtja előtt a gyenge Nemzetek Ligája-szereplés és főként a magyarok elleni 4-0-s vereség miatt.

Koczó Dávid (Wolverhampton)
2022. 06. 15. 9:00
Marco Rossi Gareth Southgate
Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este történelmi, 4-0-s zakót mért Wolverhamptonban az angol nemzeti csapatra. A hazai szurkolók, akik a mérkőzés előtt még a magyar himnuszt pfújolták, a meccs végén már saját csapatukat fütyülték ki, Gareth Southgate-nek pedig a cseppet sem hízelgő „Nem tudod, mit csinálsz” és „Reggel kirúgnak” rigmusokat skandálták.

Most már én is tudom, milyen érzés, amikor a közönség kifütyüli a szövetségi kapitányt – mondta Southgate, aki 2016 óta irányítja az angol csapatot. – A németek elleni meccs után nem értettem egyet a kritikákkal, ami a magyarok ellen történt, azt viszont nem tudom szépíteni. Megértem a szurkolói reakciót.

A kapitány magára vállalta a felelősséget, ugyanakkor ismét hangsúlyozta, hogy az év végi világbajnokság fontosabb, mint a Nemzetek Ligája.

– Az öltözőben a játékosoknak is megmondtam, hogy mindenért vállalom a felelősséget. Ezen a négy meccsen minél több játékosnak lehetőséget akartam adni, különösen a magyarok elleni meccsekre fiatal csapatot jelöltem ki. Szem előtt kell tartani a világbajnokságot is: sok mostani kerettag ott lesz velünk Katarban, viszont ha kockáztatok, és valaki emiatt súlyos sérülést szenved, és a vb-ről marad le, akkor igazán foghatnám a fejem – fogalmazott Southgate, aki tudja, hogy a katari világbajnokság novemberi rajtjáig kényelmetlen lesz a helyzete.

ugyanakkor nem gondolja, hogy Southgate-et egy meccs alapján kellene megítélni. A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya szerint Anglia jól fog szerepelni Katarban.

– Gareth Southgate már bizonyított, hogy jó edző, erős csapatot rakott össze, jó eredményeket ért el. Ellenünk is sokat birtokolták a labdát, megvoltak a lehetőségeik, de nem jártak sikerrel. Megértem, hogy a hazai 4-0-s vereséget nehéz elfogadni a szurkolóknak, de fontos látniuk, hogy a csapatuk nem azért kapott ki, mert nem adott volna bele mindent. Biztos vagyok benne, hogy a következő világbajnokságon ismét sok örömöt okoz majd ez a csapat a drukkereinek – fogalmazott Rossi.

A mérkőzés négy gólját összefoglaló videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Borítókép: Marco Rossi és Gareth Southgate (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.