Marco Rossi ajándékot adott és koncertre megy + videó

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este történelmi, 4-0-s győzelmet aratott Angliában, és négy forduló után vezeti a Nemzetek Ligája halálcsoportját. Marco Rossi szerint csoda történt.

Koczó Dávid (Wolverhampton)
2022. 06. 15. 7:22
ROSSI, Marco Wolverhampton Nemzetek Ligája
Wolverhampton, 2022. június 13. Marco Rossi szövetségi kapitány a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. A játékosok megtekintették a pályát a Nemzetek Ligája 4. fordulójának másnap esti, Anglia-Magyarország labdarúgó-mérkõzése elõtt. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossit emlékeztették az angolok elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón arra, hogy tavaly ősszel két vereséget szenvedett el a válogatott kispadján Albánia ellen, ehhez képest néhány hónappal később csapata oda-vissza verte Angliát.

– Albánia az utóbbi időszakban a legjobb eredményeit érte el ellenünk, viszont ezzel távol tartott minket a világbajnokságtól, ezért még mindig csalódottak vagyunk. Ugyanakkor felhívnám a Szalai Ádámot kritizálók figyelmét arra, hogy a csapatkapitányunk éppen azon a két meccsen nem állhatott rendelkezésre, ami azt mutatja, valószínűleg fontos játékos ő a számunkra.

Természetesen csak a támadó jelenléte nem indokolja az előrelépést, Szalai maga is hitetlenkedve fogadta az eredményt. Rossi sem futballszakmai indokot talált.

Minket is meglepett az eredmény. Csoda történt. Az ilyesmi néha megesik a futballban, de nagyon nehéz megismételni – szögezte le az olasz szakember, akit az ünneplésről is megkérdeztek. – A fiúk az öltözőben ünnepeltek, szerintem a hazaúton is folytatják. De holnap már fontos dolgom lesz, megyek a Puskás Arénába, a Red Hot Chili Peppers koncertjére.

Nos, ha Rossi valóban ott lesz, alighanem számíthat majd néhány boldog futballszurkoló gratulációjára. A mester pontosan tudja, mekkora örömöt okozott a csapata egy egész országnak.

– Magyarország sportnagyhatalom. Sok olimpiai számban erős, futballban viszont az utóbbi években nem volt azon a szinten, mint a korábbi múltban. Sőt, attól még mindig messze vagyunk, de boldogok vagyunk, hogy örömet tudtunk okozni egy országnak, amely annyira szereti a futballt.

A Nemzetek Ligája halálcsoportjának rajtja előtt szinte mindenki biztosra vette a magyar kiesést. Ehhez képest négy forduló után Magyarország áll az élen, Németország, Olaszország és Anglia előtt.

– Azt gondolom, még nem fogtuk fel, mint értünk el ebben a tíz napban, ez időbe telik. Hét pontunk van, most már jó esélyünk van rá, hogy a következő kiírásban is a legerősebb divízióban szerepeljünk. Hihetetlen, kétszer játszottunk az angolokkal, egyszer-egyszer a németekkel és az olaszokkal, és csak az utóbbitól kaptunk ki. Hiába, olasz vagyok, adtam nekik egy kis ajándékot – viccelődött Rossi, aki a siker pillanatában is emlékeztetett arra: a földön kell maradni.

Egy estére azonban minden magyar futballszurkoló a mennyben érezhette magát.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Anglia–Magyarország 0-4

Németország–Olaszország 5-2

 

Az állás: 1. Magyarország 7 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 5, 4. Anglia 2.

Borítókép: már a meccs előtt is mosolygott, de 4-0-s sikerre ekkor még nem gondolt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.