Marco Rossi megható üzenetet tett közzé a közösségi oldalán

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este világraszóló, 4-0-s győzelmet aratott Anglia otthonában, Wolverhamptonban a Nemzetek Ligájában. Az angolokat 1928 óta senki sem verte meg ennyire hazai pályán, Marco Rossi szövetségi kapitány erre reagált a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
2022. 06. 15. 13:50
ROSSI, Marco
Wolverhampton, 2022. június 13. Marco Rossi, az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rossi első nekifutásra frappáns kiírással ünnepelte csapata történelmi jelentőségű győzelmét. Az olasz szövetségi kapitány azóta aludt egyet a sikerre, és a friss Facebook-bejegyzésében már bővebben fogalmazott, szívről és lélekről írt, amelyeknek köszönhetően a válogatott az ő reményeit is túlszárnyalta.

Idézzük Rossi szavait:

Tegnap reggel, az Anglia elleni meccs előtt arra gondoltam: nem ígérhetek újabb győzelmet mára. A megszerzett négy pont már így is elképesztő teljesítmény, figyelembe véve a csoportunkat. De végig fogunk küzdeni még egy meccset, szívvel-lélekkel és bátran, ahogy szoktuk. Most pedig van hét pontunk, és ez egy óriási eredmény. Élvezzük ki ezt a pillanatot. Megérdemeltük! Hajrá, magyarok! Csak együtt veletek!

Rossi számára azért is lehetett különleges a siker, mert a futball szeretetét gyerekkorában a nagypapájától örökölte, aki a helyi csapat, a Torino nagy múltja mellett az Aranycsapatról mesélt neki sokat.

– Tőle hallottam a Grande Torinóról és az Aranycsapatról – mesélte Rossi korábban lapunknak a nagyapjáról. – A FIAT-gyárban dolgozott, és a városban élt, így amikor kilencévesen a Torino utánpótlásába kerültem, ő vitt az edzésekre, amíg tizennyolc évesen jogosítványt szereztem. Élete végéig mindenhova elkísért.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya tehát a Puskás Ferencékről szóló történeteken nőtt fel, a Wembley-ben aratott 6:3-as győzelemről is sokat hallott, amelyet tulajdonképpen, pusztán a számok alapján Rossi kedden túlszárnyalt a csapatával.

Rossi egyébként aktív a közösségi médiában, a Facebookon több mint 1,7 millió követővel rendelkező, futballal foglalkozó olasz humoroldal, a Calciatori Brutti bejegyzésére is reagált, amely az NL halálcsoportjának az állását tette közzé négy forduló után.

(Ne) fújjuk le!

Ezt írta Rossi már több mint hatezer kedvelésért cserébe a poszt alá hozzászólásban, utalva arra, hogy a magyar válogatott vezeti a csoportot Németország, Olaszország és Anglia előtt, s itt akár véget is érhetne a verseny. Csakhogy Rossiban is kettős érzések dolgoznak, mert nyilvánvalóan annyira élvezi a sikereket, hogy nem akarja még a sorozat végét. Szeptemberben lesz is még két meccs, amelyeken már a csoportgyőzelem is cél lehet.

Borítókép: az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.