Marco Rossi megforgatta a kést az angol szívekben a közösségi oldalán

Szövetségi kapitányunk szerint a futball Magyarországra tér haza, nem Angliába.

2022. 06. 15. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A humoránál van Labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya az angolok 4-0-s legyőzését követően „feketehumorral” is kirukkolt, amikor a következőket mondta:

„Remélem, hogy a mai este már jó alapot ad arra, hogy amikor majd meghalok – remélhetőleg minél később – akkor lesznek egyperces gyászszünetek az emlékemre a magyar stadionokban.”

A szakvezető a Facebook-oldalán pedig megfricskázta az angolokat, amikor azt írta ki: „It’s coming Hun!”

Az angolok ismert szlogenje a futballban az „It’s coming home!”, ami arra utal, hogy a „futball hazatér hozzájuk” – mert ők voltak a tanítómesterek, tőlük ered a labdarúgás.

Az 1996-as angliai Európa-bajnokságra született meg a Three Lions, a Háromoroszlánosok futballhimnusza, a Futball hazatér, és ennek a refrénje az „It’s coming home”. Az Eb-n Anglia esélyes volt, ám a németek elleni elődöntőt hosszabbítás, 1-1 után tizenegyesekkel 5-4-re elveszítette. S mi tesz a sors, a mostani szövetségi kapitány, Gareth Southgate volt az egyetlen játékos, aki hibázott a büntetőknél…

Marco Rossi egy szóviccel most arra utalt, hogy a futball nem Angliába, hanem Magyarországra tér haza! Ha nyelvtanilag bele is lehet kötni, a gyilkos poént bizonyosan értik az angolok – és nem nevetnek rajta.

Marco Rossi egyébként az angolok hazai, 1-0-s legyőzése után is elsütött egy poént a Facebook-oldalán. Miként megírtuk, a Facebookon több mint 1,7 millió követővel rendelkező, futballal foglalkozó olasz humoroldal, a Calciatori Brutti tett közzé egy posztot, amelyben felhívja a figyelmet, hogy az NL halálcsoportját Rossi válogatottja vezeti Németország, Olaszország és Anglia előtt. Erre megérkezett Marco Rossi, aki a poszt alatt hozzászólásban megjegyezte: „Áh, akkor ez nem a végeredmény?” Rossi poénjára vevők voltak az olaszok, s szinte egytől egyig éltették.

Jamie Carragher megvédte Gareth Southgate-et 

A volt válogatott Jamie Carragher élesen kritizálta azokat a szurkolókat, akik most gúnyt űznek Gareth Southgate-ból. „Fogjátok be a szátokat, bohócok!” – írta a Twitteren a jelenleg televíziós kommentátorként dolgozó ex-játékos, aki 1996 és 2013 között több mint 500 mérkőzést játszott a Liverpoolban, a nemzeti csapatban pedig 38-szor lépett pályára. „Ez a szakember 1966 óta a két legjobb helyezésére vezette Angliát” – tette hozzá Carragher, utalva a 2018-as világbajnoki negyedik helyre és a tavalyi Eb-döntős szereplésre. A keddi kudarc után – amely 1928 óta az angolok legsúlyosabb hazai veresége volt – sok szurkoló beszállt a Southgate-nek címzett éneklésbe, amellyel azt üzenték: „Nem tudod, mit csinálsz”. A szövetségi kapitány ehhez annyit fűzött hozzá, hogy természetesen megérti a drukkereket.

A mérkőzés négy gólját összefoglaló videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Borítókép: Marco Rossi, a győztes hadvezér, a hátérben pedig a meggyötört Gareth Southgate (Forrás: Facebook/MLSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.