Marco Rossi poénját imádják az olaszok az angolverés után

A magyar labdarúgó-válogatott újabb tétmérkőzésen aratott papírforma-borító sikere Olaszországban sem maradt észrevétlen. Marco Rossi elsütött egy poént a Facebookon, amire több mint tizenkétezren reagáltak, egy olasz lap pedig már arról ír, hogy az eredményei és az egyénisége alapján Roberto Mancini utódja lehetne az olasz válogatott élén a magyar kapitány.

Magyar Nemzet
2022. 06. 05. 12:35
ROSSI, Marco
Nemzetek Ligája - Magyarország-Anglia Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egyre népszerűbb – Olaszországban is. Azok után, hogy az általa vezetett magyar válogatott szombaton 1-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában Budapesten, az olasz sajtóban sok dicséretet kapott a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya.

„Marco Rossi Magyarországa újból ámulatba ejtette a világot: legyőzte Angliát! A magyar csapat  tavalyi Európa-bajnokságon már Franciaország és Németország ellen is remekül helytállt, ezúttal pedig Anglia huszonkét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát (az Eb-döntőt tizenegyesekkel bukta el) törte meg” – fogalmazott Olaszország legismertebb sportlapja, a La Gazzetta dello Sport.

A magyar válogatottal elért eredményei magukért beszélnek, de Rossi közben az egyéniségével is magával ragadja honfitársait.

A Facebookon több mint 1,7 millió követővel rendelkező, futballal foglalkozó olasz humoroldal, a Calciatori Brutti tett közzé egy posztot, amelyben felhívja a figyelmet, hogy az NL halálcsoportját Rossi válogatottja vezeti Németország, Olaszország és Anglia előtt.

Erre megérkezett Marco Rossi, aki a poszt alatt hozzászólásban megjegyezte:

Áh, akkor ez nem a végeredmény?

Rossi poénjára vevők voltak az olaszok, cikkünk megjelenéséig több mint 12 ezer reakció és számtalan hozzászólás érkezett a bejegyzésére, szinte egytől egyig éltetik őt az olaszok.

A La Gazzetta dello Sport egyik aloldala, a DerbyDerbyDerby.it pedig ennél is tovább ment, cikkében már azt fejtegette, hogy Rossi az olasz szövetségi kapitányi posztra is figyelemreméltó jelölt lenne:

Egy vicc elég volt Rossinak ahhoz, hogy óriási hullámot indítson el a Facebook sportrajongói körében. Ez a hozzáállás, ez a hangulat Olaszországban is számításba jöhet a közeljövőben. Ugyanis az eredmények alapján, melyeket Marco Rossi már elért, helyénvaló és ajánlott lesz odafigyelni rá, amikor a Roberto Mancini-éra véget ér az olasz válogatottnál.

Mancini – Rossihoz hasonlóan – 2018 óta szövetségi kapitány, tavaly Európa-bajnoki címet szerzett az olasz válogatottal, aztán nagy meglepetésre nem jutott ki az együttessel a katari vb-re. Most új csapat építésébe kezdett, számos fiatallal és újonccal ért el 1-1-es döntetlent Németország ellen az NL első fordulójában.

Kedden a Rossi-vezette magyar válogatott Olaszország otthonában lép pályára a következő körben.

Borítókép: Marco Rossi a magyar–angol meccsen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.