Szalai Ádám azt is jól látja, hogy ki volt a meccs embere

A csapatkapitány a védelmet dicsérte és Nagy Zsoltot nevezte meg a meccs embereként, aki a büntetőt is kiharcolta az 1-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-találkozón. Hihetetlennek tartja, hogy domináltunk Anglia ellen.

Magyar Nemzet
2022. 06. 05. 6:05
null
Fotó: Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bízom benne, hogy megmutattuk, hogy mire képes a magyar csapat a sokkal esélyesebb angol ellen. A gólig ezt maximálisan teljesítettük – kezdett bele Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva. – A gól utáni tizenöt-húsz perc miatt csalódott vagyok, mert az előtte lévő hetven perc nagyon jól nézett ki, de azt kell mondanom, hogy rengeteg fiatalnak szereztünk nagy élményt és mutattunk példát azzal, hogy odaadással és küzdelemmel bármire képesek vagyunk. A labda elleni játékunk eddig is megfelelő volt ezen a szinten. Amiben óriásit fejlődtünk, az a labdával való játékunk, a labdakihozatal, labdabirtoklás. Tényleg óriásit fejlődött a védelem, a két hatosunk, ahogy kihoztuk vagy tartottuk a labdákat.

Hihetetlen, hogy a második félidőben a gólig domináltuk a játékot.

– Akkor is, ha a Nemzetek Ligájáról beszélünk, de le a kalappal, hogy ilyen mérkőzésre voltunk ismét képesek, hiszen az Eb-n már bizonyítottuk, hogy ilyen csapatok ellen is képesek vagyunk jól játszani. Van már öt topligás játékosunk, nagyon remélem, hogy a fiatalok közül még jön pár és akkor azt tudják produkálni, amit mi.

külön is megnevezete Nagy Zsoltot.

Nálam magasan a meccs embere volt!

Ezzel a megállapítással maradéktalanul egyetérhetünk. A Puskás Akadémia balhátvédje végigrobotolta a meccset, többször helyzetbe került és ő harcolta ki a meccset eldöntő büntetőt is.

– Látszik, hogy összeérett a csapat, azonban még sok munkára van szükség, hogy ezt mérkőzésről mérkőzésre bizonyítsuk, és nincs is jobb lehetőség erre, mint egy ilyen csoportban lenni a Nemzetek Ligájában – zárta a gondolatait Szalai Ádám.

Később a vegyes zónában, az NSO-nak a következőket mondta a fél pályáról rárúgott labdájáról:

Életem gólja lett volna, lesz egy álmatlan éjszakám miatta.

A meccset pedig így jellemezte:

Amióta válogatott vagyok, ez a győzelem benne van a top három mérkőzésben.

Csupa szállóige…

A joggal megdicsért csapattársnak nem szállt fejébe a dicsőség, Nagy Zsolt a csapatmunkát emelte ki.

– Csapatszinten úgy teljesítettünk, hogy szerintem megérdemeltük ezt a győzelmet! Egész héten gyakoroltunk, milyen taktikai szerepben tudnak játszani és úgy néz ki, ezt teljesíteni is tudtuk.

A meccs előtt Szalai Ádám nagyon feltüzelt minket az öltözőben, azt mondta, hogy nincs elveszett labda és ha az utolsó pillanatig küzdünk, meg lehet a győzelem!

A kiharcolt tizenegyest a következőképpen elevenítette fel Nagy Zsolt.

– Még ha hosszú is volt a labda, bíztam benne, hogy meg tudom zavarni és ez sikerült is! – mondta lelkesen, majd elismerte, a mérkőzés végére nagyon elfáradtak.

– Azért jöttek a friss játékosok, mert egy-két poszton elfáradtunk, de Anglia is rácserélt és dobott rá egy ritmust a második félidő második szakaszában, de ki tudtuk védekezni ezt a nyomást, szóval nagyon örülünk.

Szalai Attila is a csapategységet és a gyerekek támogatását emelte ki.

– Elképesztő volt, leírhatatlan, amit ezek a kisgyermekek teremtettek ezen a délutánon. Nagyon hálásak vagyunk nekik, mert csodálatos hangulatot varázsoltak a stadionba és nagyon nagy támogatást adtak nekünk, hogy az utolsó percig így hajtsunk. A csapategységnek, összetartásnak köszönhetően nem kaptunk gólt.

Ez ez elmúlt években erősített minket, ezt próbáljuk erősíteni a jövőben is, és együtt hajtunk az utolsó leheletünkig, együtt harcolunk az utolsó méterig a szurkolóktól támogatva, ez jelentette a kulcsot.

Minden játékosnak rengeteg meccs van a lábában, és nem volt rövid szezonunk, de ebben a másfél hétben jó felkészülést csináltunk és mindenkit vitt előre a szíve, úgyhogy ez a szív diadala volt – tette hozzá a védelem egyik oszlopa.

Borítókép: A meccs után Szalai Ádám boldogan ünnepelt együtt a gyerekekkel (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.