Szoboszlai: Szó sincs arról, hogy összevesznénk a tizenegyesen

Szoboszlai Dominik, az angolok elleni meccsen a győztes gól szerzője a találkozó után a tizenegyes hátteréről beszélt, cáfolva, hogy emiatt valaha is konfliktus támadt volna közte és a társak között. Arról is szólt, embert próbáló feladat a Nemzetek Ligájában tizenegy nap alatt négy mérkőzést játszani és hogy sokat adhat a gyerekeknek az 1-0-s győzelem.

Magyar Nemzet
2022. 06. 04. 23:05
null
Fotó: Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Általában Sallai Rolanddal és Szalai Ádámmal közösen megbeszéljük, hogy ki rúgja a büntetőt. Meccs előtt nem, mert az dönt, ki hogyan érzi magát a meccsen, milyen formában van. Hallottam hírét, hogy én a Wembley után összevesztem Sallai Rolanddal, de szó sem volt ilyenről.

Sosem vesztünk össze és nem is fogunk. Ez csapatjáték, teljesen mindegy ki rúgja. Ha berúgja, ha nem az a lényeg, hogy volt mersze elvállalni

– mondta a tizenegyes hátteréről az Anglia ellen győztes gólt büntetőből szerző Majd felelevenítette a találatot, az érzéseit arról, hogy Pickford ugyan jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani.

– Eltalálta az irányt, de elég sok tizenegyest rúgtam, általában ezt az oldalt választom, de ha kell, tudom a másik oldalra is rúgni. Minden nap eleget gyakoroltam, amióta a válogatotthoz érkeztem, és örülök, hogy sikerült.

Arról is beszélt, milyen kihívást jelent a Nemzetek Ligája.

– Egész héten úgy készültünk, hogy nem lesz sétagalopp négy mérkőzést játszani tíz nap alatt – ilyet szerintem klub- és válogatott szinten sem játszott még soha senki. Főleg ilyen időjárásban... Helyt állt a csapat, ismét megmutattuk, hogy teljesen mindegy ki az ellenfél, ha odatesszük magunkat, bármi megtörténhet, még három pontot is szerezhetünk az angolok ellen! Nagyon köszönjük a gyermekeknek, hogy összegyűltek. Látszik, mennyire szeretik a focit, mi pedig innen a válogatottból példát tudunk nekik mutatni, szóval bízom benne, hogy minél többen egyszer a pályán is tudnak bizonyítani.

Borítókép: Szoboszlait is büszkévé teszi a győzelem (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.