A német kapitány korholta játékosait az olaszok elleni iksz miatt

Hat újoncot avatott az olasz labdarúgó-válogatott a németek elleni rangadón a Nemzetek Ligájában szombat este Bolognában. Az 1-1-es döntetlen miatt egyértelműen a vendégek voltak csalódottabbak a magyar válogatott csoportjában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 05. 9:00
FLICK, Hansi
Stuttgart, 2021. szeptember 1. Hansi Flick új német szövetségi kapitány a válogatott stuttgarti edzésén 2021. szeptember 1-jén. Németország szeptember 2-án játszik Liechtenstein ellen világbajnoki selejtezõmérkõzést. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország csoportelsőként várja az NL-csoportkör második fordulóját, miután 1-0-ra legyőzte Angliát, miközben az Olaszország–Németország mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

Az olaszok rendkívül tartalékosan álltak fel, aminek több oka volt. Egyrészt mindössze néhány napja lépett pályára a csapat az Interkontinentális szuperkupában Argentína ellen, Roberto Mancini így pihentetni akarta néhány kulcsemberét. Másrészt sérülések miatt eleve hiányos olasz keret állt össze a nyáreleji programra, harmadrészt Mancini elkezdte építeni a jövő csapatát, miután a katari vb-re úgysem jutott ki az Európa-bajnok.

Hat újoncot avatott a meccsen Mancini, közülük is külön említésre méltó a mindössze 18 éves szélső, Wilfried Gnonto, aki a svájci Zürich labdarúgója.

A mérkőzést jobban kezdték a németek, de aztán Olaszország is magára talált, s végül a 70. percben Pellegrini góljával a hazaiak szereztek vezetést, ám a németek Joshua Kimmich révén már 73. percben egalizáltak.

– Sajnálatos, hogy olyan gyorsan bekaptuk az egyenlítő gólt – fogalmazott Mancini a meccs után. – Naivak voltunk, mert ez egyáltalán nem volt könnyű meccs, főleg az elején. Ez volt az első alkalom, hogy ebben a felállásban játszottunk, és a fiúk nagyszerű munkát végeztek. Szenvedtek vagy épp támadtak, amikor arra volt szükség.

Mancini arról is beszélt, hogy a kísérletezés most természetes, így lesz ez a magyarok elleni keddi meccsen is Cesenában a második fordulóban.

– Csak saját magunkra kell koncentrálnunk – jelentette ki a szövetségi kapitány. – Bíznunk kell abban, hogy ezek a fiatal srácok gyorsan felnőnek a feladathoz. Egy eredmény semmin sem változtat. Nagyon hosszú út áll előttünk. Még egyszer hangsúlyozom, ez egy nehéz meccs volt, Németország a világ legjobbjai közé tartozik, az elején sokszor hezitáltunk, nehezen lendültünk játékba.

A németek közel sem voltak ennyire tartalékosak, a győzelem félig-meddig elvárás volt a csapattól, az 1-1-gyel nem is volt elégedett a szövetségi kapitány.

– Az olaszok sokkal egységesebbek és képzettebbek voltak, mint amire számítottunk – ismerte el Hans-Dieter Flick. – Jól kezdtük a meccset, de 15-20 perc után elvesztettük a ritmust. Olaszország jól játszott, mi pedig túl sok hibát követtünk el a játék építésében. Hiányzott az intenzitás, védekezésben pedig a stabilitás, ezeken a területeken mindenképpen javulnunk kell keddig.

A németek Münchenben fogadják Angliát, s addig javulniuk kell.

– Nem sikerült megmutatnunk azt, amit az edzéseken begyakoroltunk, és nem ez volt az első alkalom, hogy ez megtörtént – jelezte Flick. – A Nemzetek Ligájában mindig nagyon erős ellenfelekkel kell szembenéznünk, az olaszok elleni teljesítményünk viszont összességében negatív volt. 

Borítókép: Hans-Dieter Flick (Fotó: Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.