idezojelek

Kovács Gergely gondolkodik

Sokkal szórakoztatóbb, ha a kutyapártosok tüntetnek, mintha kormányozni próbálnának.

Cikk kép: undefined
Fotó: Teknős Miklós

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke a tévében látottak alapján vélhetően két marihuánás cigaretta között úgy döntött, hogy megpróbálja kitalálni, „mi a fenét csináljunk ezzel az országgal”, és ezt a tegnapi kutyapártos tüntetésen be is jelentette. 

Ez egy olyan jó liberális szokás, hogy ki akarják találni Magyarországot, néhány évtizeddel ezelőtt ugyanezzel próbálkozott Hankiss Elemér, akit Antall József egy gyenge pillanatában a Magyar Televízió elnökének nevezett ki, és aki hálából aztán ebből a pozícióból tüzelte az első szabadon választott kormányt. Más irányú, tiszteletet érdemlő munkássága mellett Hankiss Elemér se jutott sokra a Magyarországot kitalálni igyekvő gondolkodásával, Kovács Gergely gondolkodásának pedig az eddigi leglátványosabb eredménye az volt, amikor valakit tyúknak öltöztetve beküldött a köztévé stúdiójába, hogy ott öt percen keresztül kotkodácsoljon – minden valószínűség szerint ez a produkció is meg volt támogatva néhány slukkal valami jóféle anyagból. Hát, ezért éppen kár volt annyit gondolkodni, de ha ez a maximum, amit Gergő ki tudott hozni magából, ezt is meg kell becsülni.

Ami ezt a sok gondolkodást illeti, valaki szólhatna a liberálisoknak, hogy Magyarországot nem kell kitalálni, az ugyanis létezik, valamivel több mint 1100 éve, a Kovács Gergely-félék minden ellenkező próbálkozása ellenére.

Kovács Gergely azonban, feltehetően, egy jointra rápöffentve és a füstöt mélyen letüdőzve rendületlenül gondolkodik, és megígéri, hogy „csinálunk valamiféle értelmes dolgot, amitől f…szább hely lesz ez az ország”. Lehet, hogy ő nem tudja, de ez az ország elég f…sza hely. Vannak persze f…szább helyek, mint például Indonézia, Szingapúr vagy Irán – ahol kábítószer birtoklásáért halálbüntetés jár, ahol Kovács Gergelyt nem olyan udvariasan vitték volna el a rendőrök, mint itt Budapesten, és ki sem engedték volna másnap – de azért ez sem egy rossz hely. 

És jó úton haladunk afelé, hogy f…szább hely legyünk sok olyan országnál, amelyeket Kovács Gergely minden bizonnyal nagyon f…sza helyeknek tart, ahol a hozzá hasonló nézeteket valló újságírókat halomra lövik a szerkesztőségben, ahol iszlamista terroristák teherautóval hajtanak a karácsonyi vásárba vagy éppen erőszakolnak meg lányokat és asszonyokat, vagy ahol az iskolákban ámokfutók lövöldöznek, és békés boltosok kirakatait törik be vandál fekete hordák.

De ha már mindenképpen f…sza helyet akar nekünk ide csinálni Kovács Gergely, akkor lenne egy javaslatom: semmiképpen ne hagyják abba a tegnapihoz hasonló tüntetések szervezését, ahol remekül szórakoztunk például azon, hogy a világáról nem tudó konferanszié úgy látszott, hogy beszívva vagy berúgva (vagy mindkettő) beszél hülyeségeket a színpadon, hívja a közönséget valamilyen rendezvényre valamilyen térre, de se a rendezvényről, se a tér nevéről fogalma sincs, ahol bármilyen hülye felmehet a színpadra és ötletszerűen üvöltözhet bele a mikrofonba, és ahol képet kaphatunk arról, hogy milyen is az anarchia a gyakorlatban. 

Remekül szórakozunk. És mindent egybevetve, ez így sokkal f…szább, mintha kormányozni próbálnának.

Borítókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke (Fotó: Teknős Miklós)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.