időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Gyurcsány a pálya szélén

Kis Ferenc
2022.10.11. 15:00
Gyurcsány a pálya szélén

Soha nem jó, ha a sportról a politika jut az eszünkbe, de a hétvégén az egyik futballpályán történt egy mulatságos eset, ami kísértetiesen emlékeztetett a hazai ellenzék jelenlegi állapotára.

A magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában vasárnap az MTK fogadta a Győr csapatát, és az évek óta honos gyakorlatnak megfelelően a második félidőt megelőzően is egy szurkoló végezhette el a kezdőrúgást. Ilyenkor a megszokott procedúra – a nem kis összegért megvásárolt epizódszerep részeként – egy rövid passz a legközelebb álló hazai játékos felé, majd pacsi, és a boldog szurkoló lekocog az oldalvonal felé. Ezúttal azonban az MTK fanatikusa, bizonyos Rózsa Mihály mindenkit meglepve úgy döntött, hogy formabontó lesz és bemutat egy szólót. A pocakos, 50 év körüli úriember hatalmasnak nem nevezhető lendülettel, de annál lelkesebben megindult a labdával a Győr kapuja felé. A pocakos önjelölt focista, a lecsúszó nadrágjával is küszködve, a meglepődött ellenfél játékosai között nagy nehezen eljutott a tizenhatosig, majd kimerülve megeresztett egy hazaadásszerű lövést, amit könnyedén hárított a kapus. Az általános derültséget kiváltó jelenet után persze gyorsan el kellett hagynia a pályát Rózsa úrnak, mert a valódi focisták már kezdték volna a mérkőzést.

Valahogy így néz ki Dobrev Klára „árnyékkormánya” is. A megfáradt, „öregecskedő” Gyurcsány Ferenc úgy döntött – ha már tétmérkőzésen, a parlamenti választásokon nem sikerült nyernie, sőt péppé verték a csapatát –, gründol magának egy brigádot, amit elnevez árnyékkormánynak és az élére kinevezi a feleségét. Így nem kevés pénzért, a saját térfelén, meccsen kívül kormányosdit játszhat. A közönség soraiban vérmérséklet szerint egyelőre derültséget, vagy bosszúságot vált ki, de hamarosan szólni fognak neki is, hogy ideje elhagyni a pályát. Felhangzik majd a 2006-os utcai tüntetésekről ismert rigmus: Táncolj Feri, búcsúbuli!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.