idezojelek

Gyurcsány a pálya szélén

A bukott kormányfő nem kevés pénzért, a saját térfelén, meccsen kívül kormányosdit játszhat.

Cikk kép: undefined
2022. 10. 11. 15:00
Fotó: Mohai Balázs

Soha nem jó, ha a sportról a politika jut az eszünkbe, de a hétvégén az egyik futballpályán történt egy mulatságos eset, ami kísértetiesen emlékeztetett a hazai ellenzék jelenlegi állapotára.

A magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában vasárnap az MTK fogadta a Győr csapatát, és az évek óta honos gyakorlatnak megfelelően a második félidőt megelőzően is egy szurkoló végezhette el a kezdőrúgást. Ilyenkor a megszokott procedúra – a nem kis összegért megvásárolt epizódszerep részeként – egy rövid passz a legközelebb álló hazai játékos felé, majd pacsi, és a boldog szurkoló lekocog az oldalvonal felé. Ezúttal azonban az MTK fanatikusa, bizonyos Rózsa Mihály mindenkit meglepve úgy döntött, hogy formabontó lesz és bemutat egy szólót. A pocakos, 50 év körüli úriember hatalmasnak nem nevezhető lendülettel, de annál lelkesebben megindult a labdával a Győr kapuja felé. A pocakos önjelölt focista, a lecsúszó nadrágjával is küszködve, a meglepődött ellenfél játékosai között nagy nehezen eljutott a tizenhatosig, majd kimerülve megeresztett egy hazaadásszerű lövést, amit könnyedén hárított a kapus. Az általános derültséget kiváltó jelenet után persze gyorsan el kellett hagynia a pályát Rózsa úrnak, mert a valódi focisták már kezdték volna a mérkőzést.

Valahogy így néz ki Dobrev Klára „árnyékkormánya” is. A megfáradt, „öregecskedő” Gyurcsány Ferenc úgy döntött – ha már tétmérkőzésen, a parlamenti választásokon nem sikerült nyernie, sőt péppé verték a csapatát –, gründol magának egy brigádot, amit elnevez árnyékkormánynak és az élére kinevezi a feleségét. Így nem kevés pénzért, a saját térfelén, meccsen kívül kormányosdit játszhat. A közönség soraiban vérmérséklet szerint egyelőre derültséget, vagy bosszúságot vált ki, de hamarosan szólni fognak neki is, hogy ideje elhagyni a pályát. Felhangzik majd a 2006-os utcai tüntetésekről ismert rigmus: Táncolj Feri, búcsúbuli!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.