idezojelek

Kálmán Olga, a propagandistázó pártkatona

Az egykori tévés a Gyurcsány-listán kapott befutó helyet, így végül odakerült, ahová való, a DK parlamenti frakciójába.

Cikk kép: undefined
2022. 12. 10. 7:00
Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elmúlt hetekben sok szó esett a nyilvánosságban az újságírásról, konkrétan arról, hogy ki nevezhető „igazi” sajtómunkásnak és ki a propagandista. Több kolléga mellett magam is írtam arról, hogy a konzervatív, nemzeti elkötelezettségű újságírókat bőszen minősítgető egyes baloldali politikusok a saját házuk táján éppen azt művelik, amivel minket vádolnak. A fennhatóságuk alá tartozó, közpénzből működő kerületi újságokban például ordenáré hazugságok jelennek meg, és teljesen egyoldalú pártpropagandát folytatnak. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álhírgyártással, a csúsztatásokkal és az úgynevezett irányított kérdések eszközével rendszeresen élnek a magát függetlennek és objektívnak nevező balliberális, globalista országos sajtótermékek is, erre szintén számos példát említettek kollégáim az elmúlt hetekben.

Létezik viszont egy sajátos jelenség a hazai baloldalon, úgy hívják, hogy Kálmán Olga. Nála bizarrabb karaktert Az átváltozás alkotója, Franz Kafka sem tudna kitalálni. Sőt! Igaz, hogy a regényben Gregor Samsa fizikailag alakult át ember nagyságú rovarrá, míg Kálmán úrhölgy külső megjelenésében szerencsére nem történt ilyen jelentős változás, de szakmai és politikai síkon annál képtelenebb transzformációkon esett át. A „független-objektív”, vagyis masszívan baloldali, ATV-műsorvezetői státusból egyszer csak abba a Hír Televízióba igazolt át sztárgázsiért, amelyet a korábban általa is ütött-vágott fideszes „oligarcha”, Simicska Lajos más médiumokkal együtt egyik napról a másikra átállított a Jobbik kampányeszközévé. 

Az egyik nap még az ATV stúdiójában Gyurcsányékkal kedélyesen parolázó Kálmán másnap pókerarccal beült a Hír TV műsorvezetői székébe és ugyanolyan selymes stílusban beszélgetett Vona Gáborral, akit pártjával együtt addig rasszistázott, szélsőségesezett, nácizott. A 2018-as választási vereség után Simicska lehúzta a rolót, de az igazi újságíró ilyenkor sem esik kétségbe, Kálmán Olga egy év múlva annyira függetlenné vált, hogy egy szép júniusi napon Gyurcsány Ferenc feleségének oldalán bejelentkezett a DK főpolgármester-jelöltjének. 

Itt már azt gondolhattuk, hogy lehull az álca, elég volt a színjátékból és cinkos mosollyal a szája szegletében talán kicsit még pironkodva is beismeri, hogy a szélsőjobbosokkal történt kacérkodás csak anyagi természetű vonzalom volt, valójában a szíve a DK-hoz húz. De ehelyett képes volt továbbra is arról hadoválni, hogy a függetlenséget és az objektivitást képviseli, és mindent elkövet majd, hogy megvédje a sajtószabadságot. Végül főpolgármester nem lett belőle, de az éveken át folytatott médiamunkának álcázott pártszolgálatával idén áprilisban kiérdemelt a Gyurcsány-listán egy befutó helyet, így végül odakerült, ahová való, a DK parlamenti frakciójába.

Az arcátlanság abszolút rekordját azonban egy csütörtöki sajtótájékoztatón állította be Kálmán Olga, amikor a cégcsoportunkat képviselő munkatársunk egyszerű kérdéseire értelmes válaszok helyett a szokásos propagandistázásba és cselédsajtózásba kezdett. Ő, az egykori televíziósból lett gyurcsányista pártkatona!

Kell még mondanom valamit, Ildikó?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Kálmán Olga, a DK képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.