Gulácsi a genderlobbi hálójában

Méretes öngóllal ér fel a lipcsei kapus közösségi bejegyzése, függetlenül annak kiváltó okától.

Juhász Attila
2021. 02. 24. 11:26
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelgő vb-selejtezőkre készülő magyar válogatott első számú kapusa valamiért kötelességének érezte, hogy az úgynevezett szivárványos családmodellel kapcsolatban ossza meg gondolatait . közösségi oldalára többek között ezt írta: „Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!”

Túl azon, hogy nem boncolgatom, hogy Gulácsi bejegyzését saját ötletétől vezérelve vagy a német fociban amúgy is ezerrel nyomuló LMBTQI- (stb.) kampány miatt kellett-e hivatalból közzétennie, semmiképpen sem tudok vele egyetérteni.

Mert hogyan is fogalmaz Magyarország alaptörvénye? „Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Márpedig az úgynevezett szivárványos családokban felnőve a gyermekek ezen joga legalábbis csorbul. Úgyhogy a magyar válogatott kapusától ez egy roppant szerencsétlen megnyilvánulás volt, ami követőinek reakcióiból is igen jól leszűrhető. És ez még akkor is így van, ha ezzel a címeres mezben eddig felépített nimbuszát nem rombolta le, legfeljebb kissé megkoptatta.

Bár a „szivárványcsalád” kifejezés elég tág értelmezést tesz lehetővé, idézzük ide, hogy Novák Katalin miniszter asszony mit mondott nemrégiben: „A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.”

Itt a pont. Gulácsi Péter esetében pedig az az érzésem, hogy mindenki csak örülne annak, ha maradna annál, amihez a legjobban ért.

Ő a sportnál, a focinál.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.