Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 20., kedd, Vendel napja
HÍR TV – SajtóklubHol máshol, mint Franciaországban...
Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/mar-megint-minket-oktatnanak-8729622/
Apáti Bence

Már megint minket oktatnának

Věra Jourová, az Európai Bizottság liberális alelnöke szerint a magyar emberek képtelenek önállóan véleményt alkotni. A minap a Spiegel című lapnak fogalmazta meg Hadházy Ákos, Szabó Tímea, és Kálmán Olga munkásságát és mondatait idéző gondolatait. Szerinte a magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, és emiatt fordulhat elő, hogy ilyen bárgyúvá és tudatlanná változott a magyar nép. Ami pedig szerinte azt a sajnálatos gyakorlatot vonja maga után, hogy az információktól és az igazságtól elzárt magyarok időről időre a Fideszre szavaznak.

Több okból kifolyólag is pikáns a német sajtóban ilyen típusú kritikát megfogalmazni. Egyrészt, ugye a Merkel kézivezérlése alatt álló média híresen nem tűri az ellenkező véleményeket, gond nélkül cenzúrázza a bűnügyi beszámolókat, szemrebbenés nélkül tolja a migránssimogató propagandát, bojkottálja az AFD szerintük szélsőjobboldali, valójában bevándorlás ellenes politikusait, és simán elhallgatja az bűncselekmények elkövetőinek származását. (Persze, csak ha a mesés Közel-Keletről érkezettekről van szó.)

Varga Judit: Věra Jourovának mennie kell!

Azonnali lemondásra szólította föl Fecebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter Věra Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét, aki a minap hazánkat negatív színben feltüntető interjút adott a német Der Spiegel hetilapnak, amelyben kifejtette: a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni.

Nehogy véletlenül az olvasóik megismerjék a teljes igazságot, majd esetleg olyan politikai pártokra szavazzanak, amelyek nem értenek egyet Németország migránsok általi elárasztásával, azaz a népességcserével.

A Merkellel baráti, szövetségesi viszonyt ápoló lapok tulajdonosai 2015-ben még azt a szívességet is megtették az illegális migrációt úgy istenigazából berobbantó kancellárnak, hogy kiadványaikban öt teljes napig nem engedték megírni a kölni tömeges erőszak részleteit és az elkövetők származását. Sőt lényegében semmit. Az újkori német cenzúrán szörnyülködött akkoriban az egész világ. Orwell utópiáját emlegette mindenki, amikor kiderült, hogy az egész német sajtó közel egy hétig megpróbálta eltitkolni az igazságot, azaz, hogy többszáz észak-afrikai származású bevándorló szilveszter éjszakáján, Köln főterén órákig zaklatta, az ott ünneplő nőket. Ráadásul a nőket erőszakoló migránsok olyan kedves otthoni szokásokkal is igyekeztek megismertetni az őslakosokat, mint például, hogy hogyan kell a német város büszkeségét Allah Akhbar kiállítások közepette szilveszteri rakétákkal lövöldözni.

Persze ennek sem volt nyoma a végtelenül szabad országos sajtóban. De azokra az esetekre is emlékezhetünk, amikor a német média egyszerűen nem volt hajlandó leközölni a körözés alatt álló, migrációs hátterű elkövetők fotóit, mert a fényképek – tehát az igazság – véleményük szerint alkalmas lehet arra, hogy felerősítse a bevándorlók elleni rasszista érzéseket.

Szóval innen nézvést nekünk teljesen úgy tűnik, hogy nem a magyar, hanem inkább a német nép van elzárva az igazságtól, és a hivatalos német politikával szemben kritikát megfogalmazó véleményektől. Ráadásul, és ezért is döbbenetesek az alelnök hazugságokat tartalmazó szavai, a magyar sajtó egy jelentős része igenis ellenzéki hangvételű, azaz kormánykritikus.

Van ellenzéki napilap: Népszava, léteznek ellenzéki hetilapok: Magyar Narancs, 168 óra, Élet és Irodalom, HVG, Magyar Hang. Ellenzéki, országosan fogható televíziós csatornák is sugároznak: ATV, de ott a hatalmas nézettséggel rendelkező RTL klub és annak vérbalos Híradója is.

S lássuk mi van az internettel!

Alfahír.hu, Zsurpubi, Nyugati fény, Ezalényeg.hu, Index, 444.hu, 24.hu, HVG.hu, Azonnali, Mérce, Direkt36.hu, Átlátszó.hu, Magyarhang.hu, ATV.hu stb. Dunát lehetne rekeszteni azokkal a hírportálokkal, amelyek gyűlölik a Fideszt és Orbán Viktort.

Jourová asszony vagy szándékosan hazudik, vagy fogalma sincs a magyar sajtó viszonyokról.

Mindkét esetben illendő lenne bocsánatot kérnie, majd lemondania.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Politikai abszurdum

Baloldali blöff az önkormányzatok népszavaztatása uniós ügyben
Az alaptörvényből kiderül, hogy Karácsony egy szakmaiatlan kommunikációs gumicsonttal dobálózik.

Dilettáns főváros

Kísért a 4-es metró építésének rossz szelleme
A baloldali városvezetés szerencsétlenkedésének köszönhetően százmilliárdos károk érhetik az országot.

Kiemelt

Egyre mélyebbre süllyed a botrányban az erzsébetvárosi DK-elnök
A politikus milliókat juttathatott a saját zsebébe, miközben csúnyán megkárosította az egész kerületet.

Poszt-trauma

Péter balladája
„Így lettem én a kecskeb…szó Péter. Nem valami jó név, tudom, de hát, mondom, a népek hálátlanok.”

Poszt-trauma

Hol vagy, Hídember?
Budapesten a jól előkészített fejlesztések, felújítások sem haladnak.

Poszt-trauma

EU-zászlóval kampányolt Bíróért Karácsony
Bővült a lista, kiktől kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek.

Poszt-trauma

A Gyurcsány vezette ellenzék csúnyán padlót fogott
Nincs ezen mit szépíteni.

Aktuális

Rebrov jobbkeze ismeri a Barcelona gyenge pontjait
A Ferencváros abban fejlődött a legtöbbet, hogy a labdarúgók tisztában vannak a saját feladataikkal.

Fricz Tamás blogja

Donáth Anna és Cseh Katalin még nem tudják, hogy bukott politikusok
Teljesen fölösleges és értelmetlen mártírokat csinálni a Momentum üdvöskéiből. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!