Törvényszegés a terézvárosi polgármester adománya

Soproni Tamás egy szivárványos zászlót is kitűzött hivatalának homlokzatára.

Juhász Attila
2020. 08. 14. 18:40
null
Fotó: ferencjozsef.blog.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest VI. kerületének (Terézváros) momentumos polgármestere meglehetősen szokatlan önkormányzati döntésről számolt be egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban. Soproni Tamás bejelentette, hogy ezentúl bizony az azonos nemű pároknak is jár az ötvenezer forintos, úgynevezett jegyescsomag és eme döntését megerősítendő még egy szivárványos zászlót is kitűzött hivatalának homlokzatára.

Amúgy a Pride hete jegyében.

A döntéssel kapcsolatban még akár azt is mondhatnánk, hogy ez magánügy, ám nem így van. De nem ám, hiszen a pénzt Soproni úr nem a saját, hanem az adófizetők pénzéből adja a homoszexuális pároknak, miközben Magyarország hatályos törvényei szerint a házasság – ily módon természetesen a jegyesség is – egy férfi és egy nő kapcsolatát jelenti. Úgyhogy ez így, ebben a formában gyaníthatóan nem más, mint törvényszegés, hiszen nem tudunk róla, hogy hazánk bármely önkormányzatát vagy hivatalát bárki is felhatalmazta volna arra, hogy jegyespárnak nem tekinthető illetőknek osztogassa a közpénzt, mondvacsinált ürügyekre hivatkozva.

A homofóbiát és az erőszak bármilyen formáját természetesen minden jóérzésű ember elítéli, de szerintünk a Soproni Tamás által most bejelentett pénzosztás nem erről szól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.