Sidi Péter: kései „hajrá”

A komáromi sportlövő 10. lett a kisöbű szabadpuska 60 fekvő versenyszámban, nem jutott döntőbe.

Lipiczky Ágnes
2016. 08. 12. 13:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszul kezdett Sidi Péter a kisöbű szabadpuska 60 fekvő alapversenyében, az első öt lövés után az utolsó helyek egyikén, egész pontosan a 45.-en állt, onnan kezdte meg a visszakapaszkodást. Az első sorozata meglehetősen gyengére sikerült: 102.8 kört ért el, és ugyan a későbbiekben helyre állt a világ rendje (104.7, 103.0, 103.8, 104.1, 104.9), pontosan az elrontott első tíz lövése hiányzott ahhoz, hogy a fináléba kerülhessen.

A másik magyar versenyző, Szabián Norbert pont fordított „koreográfia” szerint versenyzett, az első két sorozata hozta a legjobb eredményeket (103.5, 103.9), aztán a végére elfáradt, csak a 42. helyen zárt.

„A bemelegítő lövések jól sikerültek, de sajnos Petinél az első három lövés során felment a pumpa. Két 10.2 után egy kicsit megállt, pihent, de ezt követően egy 9.6 következett, és ettől elég izgatott lett. Olyannyira, hogy elkezdett remekül lőni, rengeteg nagy belső tízese volt, szépen jött fel a versenyben, de ez a kezdés megpecsételte a sorsát. Ha nincs ez a rossz sorozat, akkor döntős lett volna.

Ami biztató, hogy még hátra van az összetett verseny, amelynek az egyik legjobbja a világon, kilencven százalékig biztos vagyok benne, hogy ott lesz a döntőben. A képességei alapján Péni Istvánnak is jó esélye van rá, neki fiatal versenyzőként a tapasztalata hiányzik” – értékelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.