Szexpózban sakkoznak a vb-logón, az egyik Polgár lány is cserét sürget

A sakkvilág nagy része felháborodott, ám a marketingesek és a szervezők szerint minden rendben. Ez a trendi?

Radványi Benedek
2017. 12. 21. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Helyénvaló ezzel reklámozni a gyerekek számára?” – írta a Twitteren Polgár Zsuzsa a 2018-as sakkvilágbajnokság négy napja bemutatott logójának posztolásakor. A keddi bejegyzést szerdán egy Facebook-poszt követte, elég rápillantani a képre, s már látjuk is, miért a felháborodás:

Polgár Judit és Zsófia – szintén a sportág jeles képviselői – sakkvilágbajnok nővére azt követeli, tegyék meg, ami helyénvaló, vagyis dobják a kukába ezt a logót. Olyat szeretne látni, amelyre a teljes sakkvilág büszke lehet.

A 48 éves Polgár Zsuzsán kívül is sokan felháborodtak. „Nem, ez nem vicc” – írta például David Smerdon ausztrál nagymester. A britek világbajnoki döntős kiválósága, Nigel Short fogalmazott a legélesebben, a magyarra többféleképpen fordítható, kevéssé szalonképes bejegyzésével: „they are giving the #chess world a good fucking”.

###HIRDETES###

Eközben azonban a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) marketingjéért felelős World Chess büszkén posztolja a Facebook-oldalán a felháborodásokat összegző cikkeket, mintha csak médiahekkről lenne szó. A Maxim magazinnak például cinikusan ezt írták: „Tudtuk, hogy egy napon majd a sakk is betör az oldalaitokra.”

A brit The Telegraph szerint a World Chess állítja, a moszkvai Shuka Design által készített grafika „ellentmondásos és trendi, csakúgy, mint a rendező város”. A vb novemberben Londonban lesz.

A szervezők szempontjából úgy tűnik, minden rendben van, a szóvivőjük szerint egy éven át dolgoztak művészekkel és dizájnerekkel, hogy a tökéletes munkát elérjék. Egyebek között poszterek és bögrék is készülnek a Kámaszútrába illő megjelenítésekkel. Egészségükre

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.