Diósgyőrben elébe mentek a kormánydöntésnek

A labdarúgó NB I ötödik helyén álló Diósgyőr – mintegy megelőlegezve a csütörtöki kormányinfón elhangzottakat – már szerda óta csoportos edzéseket végez, és Feczkó Tamás vezetőedző szavaiból arra következtethetünk, hogy hétfőtől áttérnek a „normál” tréningekre, hiszen a Magyar Közlönyben megjelentek erre lehetőséget biztosítanak. Azaz megkezdődik a közvetlen felkészülés a nagy valószínűség szerint már május 23-án újraindítható pontvadászatra.

Magyar Nemzet
2020. 05. 01. 14:23
TAKÁCS Tamás
A debreceni Takács Tamás (fehérben) nem tudott kibontakozni a borsodi védők szorításában Fotó: MTI/Vajda János Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ebéd után sorban álltak meg a DVTK Stadion közvetlen szomszédságában, egy lezárt parkolóban az autók. A távolságtartás maximális biztosítása érdekében egy gépkocsiban maximum két fő utazott, és a járműből kiszállva egyből a gyep felé vették az irányt az edzésszerelésbe öltözött, maszkot viselő diósgyőri labdarúgók. A cipőcserét követően dr. Szabó Zsolt, a DVTK egészségügyi igazgatója tartott gyors tájékoztatót, majd másfél hónap után napsütéses időben kezdetét vette az első közös edzés.”

Így kezdődik a klub honlapján az érzékletes beszámoló, amelyből az is kiderül, hogy Dobos Attila erőnléti edző irányította a bemelegítést. A foglalkozás többi részében is szem előtt tartották a koronavírus-járvány miatt kiadott rendelkezéseket, a legtöbb feladat során senki nem hagyhatta el saját, egyszemélyes zónáját. A támadásbefejezést pedig ezúttal védők nélkül gyakorolták a játékosok, potyogtak is a gólok, sokszor visszhangzott az ezúttal üres lelátó a gólörömtől. A végén pedig szokás szerint elkészült a győztesekről a csapatkép, ami a körülményekre való tekintettel kissé rendhagyó lett. Amikor egy csoport végzett a villamos felőli kapu előtt, akkor a következő 8 mezőnyjátékos és két kapus már kezdett is a gyár felőli oldalon. Aki befejezte, visszacserélte a cipőjét a kispad előtt, felvette a melegítőjét, és már indult is haza, mert csütörtökön újabb edzés vár a teljes keretre.

– Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges – nyilatkozta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Az MLSZ elnökségének legutóbbi döntésére reagálva kezdtük el a kiscsoportos edzéseket. Bízunk benne, hogy a kormány hamarosan enyhít a korlátozásokon, és elkezdhetjük a csapatedzéseket, erre a pillanatra készülünk most.

Ez volt a mögöttünk hagyott héten. És hétfőtől következhet az igazi csapatedzés!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.