Tizenkétezer bolgár akarja a vesztünket a lelátón + videó

A Bolgár Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy 12 ezer helyi szurkoló lehet jelen csütörtökön a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőn.

2020. 10. 05. 23:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozót Szófiában az 1953-ban épült Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban játsszák, de ez nem egy lerobbant létesítmény, négyszer esett át rácfelvarráson, legutóbb 2015-ben, és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) besorolása szerint négycsillagos stadion, ez a legmagasabb kategória. A névadója a bolgárok nemzeti hőse, aki a XIX. században a török rabság elleni mozgalom vezéralakja volt, de a törökök 1873-ban, 32 évesen felakasztottak Szófiában.

Íme a városközpontban található Vaszil Levszki Nemzeti Stadion, amelynél azért vannak félelmetesebb katlanok:

A Vaszil Levszki Nemzeti Stadion befogadóképessége a Wikipedia szerint 44 ezer fő, ha azt vesszük alapul, és azt, hogy az UEFA a nemzetközi mérkőzéseken a koronavírus-járvány alatt 30 százalékos kihasználtságot engedélyez a hazai szurkolóknak, csütörtökön 13 200-an lehetnének jelen a találkozón. Nem tudjuk, a bolgár szövetség hogyan számolt, de úgy döntött, hogy 12 ezer drukkert enged be a meccsre. A bejáratnál mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét és ellenőrzik a személyi azonosságát. A lelátón kötelező lesz a maszkviselés és a távolságtartás, a szabálysértőket pedig azonnal eltávolítják – figyelmeztet a szövetség a honlapján. S a jelek szerint nem ennek a meccsnek a bevételéből akar meggazdagodni: a legdrágább jegyek 100 levába kerülnek, a többi 10, 15, 20 és 50 levába, s mivel egy leva 184 forintot ér, mondhatni, hogy baráti árakat határoztak meg.

Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány 27 játékost hívott be a bolgár keretbe a magyar válogatott elleni Eb-pótselejtezőre és az azt követő két Nemzetek Ligája-találkozóra.

A bolgár labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Nikolaj Mihajlov (Levszki Szófia), Plamen Iliev (Ludogorec Razgrad), Georgi Georgiev (PFK Cserno More Varna), Martin Lukov (Lokomotiv Plovdiv)

Védők: Vaszil Bozsikov (Slovan Bratislava), Sztrahil Popov (Hatayspor) Anton Negyalkov (Ludogorec Razgrad), Cicinho (Ludogorec), Krisztian Dimitrov (Hajduk Split), Valentin Antov (CSZKA Szófia), Dimitar Velkovszki (Cercle Bruges)

Középpályások: Georgi Kosztadinov (Arszenal Tula), Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Krisztijan Malinov (OH Leuven), Galin Ivanov (CSKA 1948), Alekszandar Cvetkov (Beroe), Birszent Karagaren (Lokomotiv Plovdiv), Janisz Karabeljov (Szlavija Szófia), Filip Kraszcev (Szlavija Szófia), Boriszlav Conev (Levszki Szófia)

Támadók: Kril Deszpotov (Cagliari), Bozsidar Krajev (Midtjylland) Dimitar Ilijev (Lokomotiv Plovdiv), Szpasz Delev (Arda), Ismail Isa (Cserno More), Georgi Jomov (CSZKA Szófia)

Ha a magyar válogatott győz, akkor az Eb-részvételért november 12-én hazai pályán játszhat az Izland–Románia mérkőzés győztesével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.