Rebrov túlzónak tartja a gólkülönbséget, és a hajrá miatt elégedetlen

Ki lehet kapni 4-1-re a Juventustól, senki nem szól egy rossz szót sem a meccs előtt, ha ez a végeredmény. A hajrában bekapott két potyagól miatt fáj a feje Szergej Rebrovnak, a Ferencváros vezetőedzőjének. Andrea Pirlo türelmes lenne a Ferencvároshoz, Sigér Dávid nem tudja eldönteni, hogy Messi vagy Ronaldo ellen volt nagyobb élmény futballoznia.

Magyar Nemzet
2020. 11. 05. 0:57
null
Bajnokok Ligája - Ferencvárosi TC-Juventus Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kemény meccs volt, de ezt is vártuk – kezdte a 4-1-es Juventus-győzelemmel véget ért mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Szergej Rebrov, az FTC ukrán trénere. – Akárcsak Barcelonában, most is úgy érzem, hogy nem érdemeltünk ilyen gólkülönbségű vereséget, de jól dolgoztunk, főleg az első félidőben. Nem elsősorban a végeredmény miatt vagyok elégedetlen, ki lehet kapni a Juventustól, hanem az utolsó két bekapott gól miatt. A játékosok fáradtak voltak, ezért hibáztak. Voltak hibáink, ez ilyenkor benne van. Adok egy alapvető stratégiát a csapatnak, de azt nem én mondom nekik, hogy folyamatosan passzoljanak vissza Dénesnek. Nyilván a játékosaink fáradtak, a Juventus jó csapat, csak emiatt a két gól miatt vagyok bosszús – fogalmazott Rebrov.

Lapunk kérdésére elmondta, hogy azért állított ki ilyen összetételű védelmet, mert rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve a játékosaik. Szükséges volt rotálnia. – Kovačević rengeteget jászott a mostani időszakban, Heister szintén. Jó ötletnek tűnt Botka szerepeltetése a bal oldalon, mert ott hatékonyan védekezett a Juventus jobb oldala ellen – árulta el Rebrov.

A vezetőedző szerint ezt a szintű tempót, amit a Juventus vagy a Barcelona diktál, edzéseken nem lehet modellezni, természetes, hogy a játékosai elfáradnak.

Rebrov elárulta, hogy a futballistái olyan csalódottan ülnek az öltözőben, mintha döntőt vesztettek volna, és ez azért van, mert nem tudták a legjobb formájukat nyújtani a saját szurkolóik előtt, akik nagyszerű hangulatot teremtettek a Puskás Arénában.

Sigér nagyot küzdött Danilóval
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Sigér Dávid azt mondta, hiába készültek a rivális gyors és erős játékosaira, nem volt ellenszerük. – Ezzel együtt azt éreztem, hogy bárcsak több ilyen meccset játszhatnánk, mert akkor jobban fejlődhetnénk. El kell ismerni, hogy a Juventus sokkal jobb csapat – jegyezte meg a válogatott középpályás, majd hozzátette, hogy hihetetlen élmény volt ennyi ember előtt futballozni, a hangzavar alapján néha úgy érezte, mintha telt ház lenne a Puskás Arénában.

Sigér az első fordulóban a barcelonai Nou Campban a harmadik fordulóban a Puskás Arénában ellen futballozhatott. Adódik a kérdés, melyik volt nagyobb élmény. Sigér nem tud különbséget tenni korunk két „megasztárja” között.

Andrea Pirlo, a Juventus edzője szerint a győzelem kulcsa abba rejlett, hogy csapata hamar megszerezte a vezetést, és ez megnyugtatta a labdarúgóit, akik a második félidőben új életre keltek. A Ferencvárosról szólva Pirlo azt mondta: fiatal, fejlődőképes csapat, szép utat járt be a selejtezőben, de türelmesnek kell lenni az eredmények tekintetében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.