Ronaldo Budapesten még nem szerzett gólt a magyarok ellen

Tizenöt éve történt a nagy találkozás: a Supka Attila vezette Debrecen Bajnokok Ligája-selejtezőjén volt érdekelt a Manchester United ellen, azon a meccsen játszott először Cristiano Ronaldo magyar csapat ellen. Azóta csak válogatott-mérkőzéseken szerepelt ellenünk a jelenkor egyik futballgéniusza. Mi legszívesebben a 2016-os Eb-re emlékszünk, amikor majdnem legyőztük a portugálokat, CR azon a meccsen rúgta a legszebb gólját a magyarok ellen. Ma a Puskás Arénában a Juventus színeiben újra láthatjuk Ronaldót.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 11:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gól oxival, hiszti a pályán, sérülés. Ez mind eszünkbe juthat eddigi magyar vonatkozású mérkőzéseiről. A portugál szupersztárnak még egy Aranylabdája sem volt, amikor 2005-ben kétszer is pályára lépett magyar klubcsapat ellen. Az ellenfél a Supka Attila vezette Debrecen volt a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Az első mérkőzést az Old Traffordon játszották, Ronaldo a Rooney, Van Nistelrooy csatárduó mögött játszott a középpályán, szemlátomást a debreceniek nehezen tudták lekövetni a mozgását. A találkozó 3-0-s hazai győzelmet hozott, Ronaldo szerezte a United harmadik gólját. (9:30-tól)

A visszavágón is 3-0-ra nyert Sir Alex Ferguson csapata, Ronaldo végig játszott, de gólt nem szerzett a Puskás Stadionban. Ezzel ki is pipálta a magyarok elleni klubfellépéseit.

A portugál válogatottban viszont többször is találkozott a magyarokkal. Először a 2009-es vb-selejtezőn járt nálunk, végig a pályán volt, a közönség egy része nem rajongott érte, hangosan pfújolta. Ronaldo gondoskodott arról, hogy ne szeressék: minden egyes szerelés vagy szerelési kísérlet után látványosan reklamált a játékvezetőnél sárga lapot követelve a magyar játékosoknak. A meccs 1-0-s portugál győzelemmel végződött, Erwin Koeman defenzív csapatának nem volt esélye a pontszerzésre.

Juhász Roland mellett két gólt szerzett ellenünk 2016-ban
Fotó: Mirkó István

A lisszaboni visszavágón Ronaldo sérülés miatt már a 27. percben lekéredzkedett a pályáról. Nagy ugrás az időben: 2016. június 22., Lyon, az Európa-bajnokság harmadik csoportmérkőzése. Gera Zoltán góljával magyar vezetéssel indult a találkozó, majd Ronaldo gólpassza után Nani egyenlített. A második félidőben felpörögtek az események: Dzsudzsák két megpattanó lövésével kétszer is előnybe került Bernd Strock csapata, de Ronaldo előbb lábbal, aztán fejjel egyenlített. Főleg az előbbi volt látványos. A jobb szélről betett labdát sarokkal lőtte Király kapujába.

Ronaldo 2017-ben újra duplázott a magyarok ellen: a lisszaboni vb-selejtezőn két gólt rúgott Gulácsi Péternek, Portugália 3-0-ra győzött. (Az első gól 1:38-tól látható)

A budapesti visszavágón Priskin korai kiállítása miatt eleve nem lehetett esélye a magyar válogatottnak. Portugália 1-0-ra nyert, Ronaldo végig a pályán volt, gólt nem szerzett.

A ma esti Ferencváros–Juventus mérkőzésen új fejezet íródik Cristiano Ronaldo és a magyarok kapcsolatában. Az ötszörös aranylabdás még nem szerzett gólt Budapesten a magyarok ellen, reméljük, ma este is megtartja ezt a jó szokását.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.