Vigyázó szemüket Párizsra vetik a lábon lőtt bajorok

Múlt szerdán két idegenbeli siker született a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzésein. Ezek alapján már-már lefutottnak tekinthetnénk a továbbjutás kérdését, hacsak nem a Bayern München lenne az egyik fél, amely megpróbál csodát tenni. A címvédő bajor együttesnek a továbbjutáshoz két találattal kell kedden diadalmaskodnia Párizsban. Hasonlóképp, az este másik találkozóján a Portónak is legalább két gólra lesz szüksége a Chelsea ellen.

2021. 04. 13. 7:45
Bajnokok Ligája
Thomas Müller (balra) Párizsban is szoros őrizetre számíthat Fotó: CHRISTOF STACHE Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rányomta a bélyegét a Bayern játékára gólvágója, hiánya. A címvédő hárompercenként kapura lőtt a Paris Saint-Germain ellen, de sorjában elpuskázta helyzeteit, és emiatt 3-2-re kikapott hazai pályán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Tizenkilenc veretlen meccs után veszített a BL-ben a német együttes, megnehezítve ezzel a saját dolgát a visszavágó előtt. Bár a múlt szerdai mérkőzés képét tekintve a hátrány ledolgozása egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek, ennyi eltékozolt ziccert aligha engedhet meg magának Hansi Flick együttese.

– Sokkal több gólt kell lőnünk. Mindig lehet elemezni a bekapott gólokat, de szerintem senkinek sem lehetett volna egy rossz szava sem, ha 5-3-ra, esetleg 6-3-ra nyerjük az első találkozót. Azonban akkor lábon lőttük magunkat, így most hátrányból kell visszajönnünk – nyilatkozta az UEFA honlapjának

A müncheniek főpróbája sem sikerült makulátlanra, a hétvégén a hazai bajnokságban is botlottak, 1-1-es döntetlent értek el hazai pályán az Union Berlin ellen, így öt pontra csökkent az előnyük a tabella élén. Persze a Bundesligában továbbra is ők a favoritok, de a BL-ben jelenleg az elődöntő kiharcolása is bravúr lenne. Elsősorban azért, mert Lewandowski ez alkalommal sem bevethető, s a sztárcsatár mellett is sok a hiányzó a bajoroknál. Flick mégis optimista.

– Mindent beleadunk ebben a kilencven percben, és két góllal többet akarunk szerezni, mint az ellenfél. Ez a célunk! – fogalmazott a vezetőedző.

Thomas Müller (balra) Párizsban is szoros őrizetre számíthat
Fotó: Europress/AFP

A Paris Saint-Germain szombaton magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Strasbourgban. Ugyan a Bayern ellen sérülést szenvedett Marquinhos nélkül, de jó formában vághat neki a ma estének. Az ígéretes állás, a 3-2-es idegenbeli győzelem ellenére Mauricio Pochettino óvatosságra intett. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt idényekben a PSG nyert helyzetből kétszer is csúnyán megégett: 2017-ben a Barcelona ellen négy-, 2019-ben a Manchester United ellen kétgólos előnyt tékozolt el a BL egyenes kieséses szakaszában.

– Gratulálok a játékosaimnak az első meccsen tett erőfeszítéseikért, most ezt a teljesítményt akarjuk megismételni. Le kell játszanunk még egy mérkőzést, és tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz – figyelmeztetett a mester.

Ha a párizsiak komoly megpróbáltatás előtt állnak, akkor a portugál bajnokra szinte lehetetlen küldetés vár. A Porto pályaválasztóként 2-0-ra kapott ki a Chelsea-től múlt szerdán Sevillában, s csak reménykedhet benne, hogy ezúttal csodát tud tenni az andalúz fővárosban, ugyanis a járványügyi korlátozások miatt a negyeddöntő második mérkőzését is itt rendezik. Sérgio Conceição, a Porto vezetőedzője tömören, de lényegre törően fogalmazott a meccs előtt.

– A negyeddöntős párharc felénél járunk, szóval bizakodjunk.

A bizakodásnál azért egy kicsivel többre is szükségük lesz a Chelsea ellen.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó. Mai program:

Paris Saint-Germain–Bayern München 21.00 (M4 Sport)

Chelsea–Porto 21.00 (Spíler 2).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.