időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Az alapítók fele visszavonulót fújt, a szuperligának befellegzett

Magyar Nemzet
2021.04.21. 01:19
Az alapítók fele visszavonulót fújt, a szuperligának befellegzett

A Manchester Cityt követően az Európai Labdarúgó-szuperliga (ESL) többi angliai alapítója is a kilépés mellett döntött, és kedd éjszaka az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is bejelentette, nem lesz vesz részt a versenysorozatban. Az AC Milan és az Inter is távozna, rövidesen felfüggesztésre kerülhet a szuperligaprojekt.

Bár a Chelsea kilépéséről szóltak a korábbi híradások, a londoni klub egyelőre nem adott ki közleményt a távozással kapcsolatban, de a többi angol együttes mindegyike visszavonulót fújt már.

Az Arsenal nyílt levelet címzett a szurkolóihoz, melyben kifejtette, a szurkolók hangját értő fülekre talált. Elismerte, hogy hibázott, ezért elnézést kért, és visszalépett a szuperligától.

A Liverpool FC egy kurta közleményt adott ki, amelyben megerősítette, nem vesz részt a szuperligaprojektben, illetve megköszönte a klub kulcsfontosságú részvényeseinek értékes észrevételeit.

Az ősi riválishoz hasonlóan a Manchester United is szűkszavúan nyilatkozott a kilépésről.

„Figyelmesen meghallgattuk a szurkolóink, az Egyesült Királyság kormánya és részvényeseink véleményét. Továbbra is azon fogunk dolgozni a labdarúgás többi szereplőjével, hogy fenntartható megoldásokat találjunk a sportágra váró hosszú távú kihívásokra.”

A Tottenham Hotspur honlapja Daniel Levy klubelnököt idézte.

„Sajnáljuk az ESL-projekt által okozott szorongást és idegeskedést. Fontosnak tartottuk, hogy klubunk részt vegyen egy lehetséges új struktúra kialakításában, amely a pénzügyi fair play-re és a fenntarthatóságra törekedett. Hiszünk benne, hogy soha nem szabad egy helyben toporogni, hanem a sportágnak folyamatosan felül kell vizsgálnia a vezetőit és a versenysorozatait annak érdekében, hogy a futball fejlődése folytatódjon, és szerte a világon szórakoztassa a szurkolókat. Köszönjük a rajongóknak, akik kifejtették véleményüket.”

A MILÁNÓI KLUBOK IS KILÉPNÉNEK

Fabrizio Romano arról számolt be Twitter-oldalán, hogy az AC Milan és az Inter is a kilépését készíti elő, a Juventus reakciójára még várnak. Az olasz szakíró azt is hozzátette, várhatóan órákon belül felfüggesztik a szuperligaprojektet.

Szuperliga

A Barcelona nem véletlenül hallgat a szuperliga ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.