időjárás -6°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Meghátráltak a szuperliga alapítói, az éjjel megszöktek a klubok

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU
2021.04.21. 07:56
Meghátráltak a szuperliga alapítói, az éjjel megszöktek a klubok

Az angol klubok kedd éjszaka bejelentették, hogy kilépnek a hétfőn életre hívott Európai Labdarúgó-szuperligából (ESL). A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát, majd a másik négy csapat, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is követte példájukat. A dominó aztán továbbdőlt, az olasz Internazionale is visszakozott. Az ESL pedig meghátrált, közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy az alapítók „átgondolják a tervüket”.

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

A közlemény, a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat.

„Az angol klubok külső nyomásra kénytelenek voltak távozni, miközben meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében.”

Az angol klubok lépését szerda reggel üdvözölte Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, szerinte ez a jó döntés a klubok és a szurkolók számára is, meg kell védeniük a „nemzeti játékukat”.

 

Az angol klubok után az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a szuperligaprojekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.” A másik milánói csapat, a Milan is a visszalépést fontolgatja, így maradna a Juventus, valamint három spanyol klub, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid – ez így már nagyon szűk szuperliga lenne...

Szuperliga

A Barcelona nem véletlenül hallgat a szuperliga ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.