Meghátráltak a szuperliga alapítói, az éjjel megszöktek a klubok

Az Európai Labdarúgó-szuperliga közleményt adott ki: az alapítók „átgondolják a tervüket”.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 04. 21. 7:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol klubok kedd éjszaka bejelentették, hogy kilépnek a hétfőn életre hívott Európai Labdarúgó-szuperligából (ESL). A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát, majd a másik négy csapat, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is követte példájukat. A dominó aztán továbbdőlt, az olasz Internazionale is visszakozott. Az ESL pedig meghátrált, közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy az alapítók „átgondolják a tervüket”.

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

A közlemény, a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat.

„Az angol klubok külső nyomásra kénytelenek voltak távozni, miközben meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében.”

Az angol klubok lépését szerda reggel üdvözölte Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, szerinte ez a jó döntés a klubok és a szurkolók számára is, meg kell védeniük a „nemzeti játékukat”.

 

Az angol klubok után az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a szuperligaprojekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.” A másik milánói csapat, a Milan is a visszalépést fontolgatja, így maradna a Juventus, valamint három spanyol klub, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid – ez így már nagyon szűk szuperliga lenne...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.