időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Megtört a spanyol egység, az Atléticónak sem kell a szuperliga

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.04.21. 14:35

Először az angol klubok, majd az olasz Internazionale jelentette be, hogy kilép a hétfőn életre hívott Európai Labdarúgó-szuperligából (ESL), ennek hatására szervezet alapítói is visszakoztak, ezután pedig megtört a spanyol egység: az Atlético Madrid közleményben is tudatta, hogy nem kíván részt venni a tervezett bajnokságban. Nem sokkal később pedig a Milan is visszalépett.

„Az Atlético vezetése a szerdai ülésén úgy döntött, hogy nem vesz részt a tervezett versenysorozatban” – írta a madridi egyesület, hozzátéve, hogy hétfőn még olyan körülmények között határoztak a csatlakozásuk mellett, amelyek most már nem állnak fenn.

A Milan úgy fogalmazott: azzal a szándékkal fogadták el a meghívást az új ligába, hogy részesei legyenek a lehető legjobb európai versenysorozatnak, s ezzel örömet okozzanak a világ futballszurkolóinak, s egyben képviseljék klubjuk és saját drukkereik érdekeit.

„A változás nem mindig könnyű, de a fejlődés szükséges az előrelépéshez, az európai futball szerkezete pedig átalakult az elmúlt évtizedekben. Ezzel együtt a szurkolók világszerte kifejezték fenntartásaikat a Szuperligával kapcsolatban, és az AC Milannak meg kell hallania ezeket a hangokat, amelyek e csodálatos sportág szerelmeseitől jönnek” – áll az olasz klub közleményében.

A Juventus szerda délután közleményt adott ki, melyben ugyan nem jelentette ki, hogy visszalép az ESL-től, de annak megvalósítását bizonytalannak értékelte.

„A Juventusnak továbbra is az a meggyőződése, hogy a projekt sportszakmai, kereskedelmi és jogi feltételei adottak, azonban úgy véli, a jelenlegi helyzetben korlátozottak a lehetőségek arra, hogy olyan formában bonyolítsák le, ahogyan azt eredetileg megfogalmazták” – áll a torinói egyesület angol nyelvű közleményében.

A szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között angol, olasz és spanyol klubok voltak, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széles körű ellenérzés fogadta.

A szuperligának még a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus maradt a tagja; a szervezet elnöke Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke.

 

Szuperliga

A Barcelona nem véletlenül hallgat a szuperliga ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.