Lipcsei egyetért Rossival, és reméli, Nagy Ádám klubot vált az Eb után

Lipcsei Péter a kétezres évek végén gyönyörű éveket töltött Portugáliában, a klasszis labdarúgó a Porto, majd sajnálatos sérülése után az Espinho csapatában szerepelt. A Ferencváros ikonja, a Soroksár edzője még mindig népszerű a mediterrán országban, egyre-másra adja az interjúkat a portugál újságíróknak a keddi Eb-csoportmeccs előtt. Lipcsei reméli, hogy korábbi tanítványa, Nagy Ádám karrierjére pozitívan hat a nyári Európa-bajnokság.

Szilágyi
2021. 06. 15. 13:36
Lipcsei
Lipcsei Péter szerint nem kizárt a bravúr a portugálok ellen Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Öt éve sem hitte senki, hogy bravúrt lehet elérni, mégis sikerült döntetlent játszani a későbbi Európa-bajnok ellen . Ezzel nem azt mondom, hogy idén is sikerül meglepetést szerezni a portugálok ellen, de bizakodó vagyok. Hatvanezer ember előtt, a telt házas Puskás Arénában nem lehet rosszul játszani. Egyetértek szövetségi kapitánnyal: a játékosoknak az a dolguk, hogy tisztában legyenek azzal, mi a feladatuk a pályán. De ahogy láttam, ezzel eddig sem volt gond. Rossi még azt is mondta, hogy az Európa-bajnokság minden percét élvezzék a játékosok. Tegyenek meg mindent, s ha úgy alakul, hogy ez esetleg kevés lesz a meglepetéshez, akkor se hajtsák le a fejüket. A tisztességes helytállást el lehet várni tőlük – mondta lapunknak Lipcsei Péter, aki 1995 és 1997 között a Portóban és az Espinho csapatában futballozott.

A Ferencvároshoz ezer szállal kötődő, 2017 óta a Fradi fiókcsapatánál, a Soroksárnál edzősködő szakembert nem felejtették el Portugáliában. A keddi Eb-csoportmeccs előtt újságírók faggatták a magyar válogatottról, és ő az egységes játékot emelte ki Marco Rossi válogatottjával kapcsolatban. – Tizenegy mérkőzés óta veretlen a válogatott, ez olyan sorozat, ami tiszteletet parancsol. Korábbi csapattársammal, a portugál U21-es válogatott szövetségi edzőjével, Rui Jorge-zsal nemrég találkoztam a korosztályos Európa-bajnokságon. Váltottunk pár szót, és abban maradtunk, hogy az Eb-csoportmeccsig még beszélünk a két válogatottról. Talán az egykor a Portóban, később a Barcelonában védő Vítor Baiát is felhívom még a rajtig. A magyarokon kívül természetesen a portugáloknak szurkolok, de az a sejtésem, hogy a franciák lesznek a befutók, elképesztően erős a keretük – mesélte Lipcsei.

Nagy Ádámot a Bristol Citynél erősebb csapatban is el tudja képzelni a korábbi edzője
Fotó: Mirkó István

Arra a kérdésre, hogy vajon melyik magyar játékos pályafutásában lehet sorsfordító az Európa-bajnokság, Lipcsei így válaszolt: – Korábbi játékosom, remek képességű labdarúgó. Drukkolok neki, hogy az Eb után tudjon váltani, és az angol másodosztályból valamelyik nívós bajnokságba tudjon szerződni. jó futballista, én úgy gondolom, hogy jó helyen van a Bundesligában, de sosem lehet tudni. Ha kijön neki a lépés, a Freiburgnál erősebb csapat is felfigyelhet rá. is megfelelő klubban játszik, de nem hiszem, hogy a Fenerbahcénál szeretne megöregedni – fogalmazott a Ferencváros mezében legtöbbször, összesen 648-szor szerepelt korábbi játékos.

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.