Mancini a csapat szakácsa, Chiellini élvezni akarja a döntőt

Az olasz labdarúgó-válogatott szombaton kora délután érkezett meg Londonba, az Európa-bajnokság vasárnap 21 órakor kezdődő döntőjének a helyszínére. Az esti edzés előtt Roberto Mancini szövetségi kapitány és Giorgio Chiellini csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

Magyar Nemzet
2021. 07. 10. 20:44
FOOTBALL - FRIENDLY GAME 2015 - ITALY v ENGLAND
Harry Kane of England and Giorgio Chiellini of Italy in action during the FIFA Friendly Game 2015 football match between Italy and England on March 31, 2015 at Juventus stadium in Turin, Italy. Photo Kieran McManus / Backpage Images / DPPI (Photo by KIERAN McMANUS / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP) Fotó: KIERAN MCMANUS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország egyszer már átérezhette, milyen érzés Európa-bajnokságot nyerni, ám ez már nagyon régen, 1968-ban történt. Most Itália válogatottja győzni érkezett Londonba, ahol a Wembley Stadionban a hazai pályán játszó Anglia lesz az ellenfele. A csapat gépe szombaton 14 órakor landolt az angol fővárosban, este edzést tartott, előtte viszont Roberto Mancini szövetségi kapitány és Giorgio Chiellini csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire a szokásos sajtótájékoztatón.

– Több okból is roppant nehéz mérkőzésre számítok, de nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk, a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen ez az utolsó meccse az Európa-bajnokságnak, és mi nyerni akarunk – kezdte Roberto Mancini. – Remélem, kilencven percen át képesek leszünk a maximummal előrukkolni, az utolsó erőnket is beleadjuk majd a mérkőzésbe. Ötven napja vagyunk együtt, mindenkinek szüksége van a mentális frissítésre. Szép időszak volt ez, a játékosok és a stáb remek munkát végzett, mindenki száz százaléknál is többet adott ki magából. Ha nem így lenne, nem jutottunk volna el a döntőbe. Én már most elégedett vagyok azzal, amit ez a csapat ezen az Európa-bajnokságon véghez vitt. Az angol válogatott nagyon erős, olyan játékosai vannak, mint például Sterling, aki rengeteget fejlődött a közelmúltban. Nagyon jónak kell lennünk, de lesz egy ellenfél is a pályán, és nem szabad megfeledkeznünk Hanry Kane-ről, aki folyamatos veszélyt jelenthet a kapunkra. Mindannyian nagyon jó futballisták, az angolok gyorsak, és rendkívül technikásak is.

Roberto Mancini már most elégedett minden játékosával
Fotó: AFP/Andy Rain

Giorgio Chiellini csapatkapitány rutinos futballista, a világ egyik legjobb védője, amit 108 válogatottsága is bizonyít.

– Nagyon élvezzük ezt a kalandot, és egészen más érzés uralkodik bennünk most, mint a torna elején. Amióta elhatároztam, hogy nem vonulok vissza a válogatottságtól, ezekre a napokra vártam, mert valóban azt hittem, hogy nagyon jó munkát tudunk végezni. Úgy éreztem, hogy van valami különleges és varázslatos a csapaton belül, és természetesen szeretnénk Európa-bajnoki címet ünnepelni. Különbözőek vagyunk, van néhány introvertált és extrovertált tag is a csapatban, vannak tapasztalatlan és tapasztalt játékosok, mindenkinek megvan a maga szerepe, és mindannyian nagyon fontosak vagyunk. Ez hoz össze minket, és van egy nagyszerű szakács mellettünk, aki képes összekeverni az összetevőket, ő Roberto Mancini, a szövetségi kapitányunk. Ez minden bizonnyal nagyon sokat segített nekünk. Ami pedig engem illet, a karrierem minden utolsó pillanatát igazán élvezem. Mindig mosoly volt és van az arcomon, és mindig megpróbálom a legnagyobb tiszteletben tartani ellenfeleimet. Ez az, amit mindig is tettem, és ez különösen igaz ezen az Európa-bajnokságon. Nagyon próbálom élvezni a játék minden egyes mozzanatát és percét.

Giorgio Chiellini élvezni akarja a döntő minden egyes pillanatát
Fotó: AFP/Laurence Griffiths

Giorgio Chiellini megemlítette a két csapat legutóbbi, világversenyen játszott meccsét: 2014-ben a brazíliai vb csoportkörében Olaszország 2-1-re legyőzte Angliát. Chiellini kiemelte, hogy a mostani olasz keretből két játékos, Salvatore Sirigu és Marco Verratti a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Ciro Immobile ott debütált tétmeccsen a válogatottban – a 73. percben állt be. Ami az angolokat illeti: a jelenlegi együttesből kezdőként és szerepelt a szóban forgó összecsapáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.