Az Újpest a Fradit másolta, balhék a hajrában

A labdarúgó NB I 1. fordulójának zárómérkőzésén a Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte az Újpestet, a lila-fehérek így vereséggel hangoltak a Basel ellen.

Magyar Nemzet
2021. 08. 01. 21:59
null
Fotó: Nemzeti Sport Forrás: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemutatkozó VAR-ral és váratlan eredményekkel elindult a labdarúgó NB I 2021/22-es idénye. Az első forduló zárómérkőzését két európai kupacsapatunk, az Ekl-selejtezőben még álló Újpest és a második párharcában elbukott Puskás Akadémia vívta a Szusza Ferenc Stadionban.

Itthon azonban a felcsúti csapatnak ment jobban a játék. Viszont első forduló ide vagy oda, Kiss Tamás az idény legnagyobb elpuskázott helyzete kategóriában máris nagyon magasra tette a lécet, amikor néhány méterről az üres kapu helyett a tőle oldalra fekvő Banai kapust találta el a labdával.

Mégis előnnyel mehetett a szünetre a Puskás: Alexandru Băluță a csapattársánál sokkal higgadtabb megoldást választott a kapu előtt.

A második félidőben a román játékos gólpasszal folytatta: szöglete után João Nunes fejelt az újpesti kapuba.

Kétgólos hátrányban Michael Oenning kettős cserét hajtott végre, érkezett Simon Krisztián és Katona Mátyás is a hazaiknál, és alig néhány perc telt el, amikor Katona Simon passzát átvette, majd a kapuba talált. A huszonegy éves játékos pályafutása során először volt eredményes az élvonalban.

A hajrában a játék helyett már a balhék játszották a főszerepet, a játékosok előbb a vendégek kispadjánál, majd Onovo csúnya szabálytalansága után a félpályánál estek egymásnak, de Pintér Csaba csak a sárga lapokat osztogatta, mindkét csapat megúszta kiállítás nélkül a tömegjeleneteket.

A vereséget viszont nem kerülte el az Újpest, amely a Fradit követve 2-1-es hazai vereséggel nyitotta a bajnokságot. Jövő héten a svájci Basel sem ígérkezik könnyebb ellenfélnek, mint a Puskás Akadémia.

NB I, 1. forduló

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Katona (64.), illetve Băluță (43.), Nunes (57.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.