Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d’Italia

Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny. A három hazai etapot jövő szerdán mutatják be Budapesten, az ünnepségen ott lesz Valter Attila is.

Forrás: MTI2021. 10. 28. 19:04
VALTER Attila
Valter Attila is ott lesz a jövő heti ünnepségen Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint a Cyclingnews szakportál kiemelte, jövő szerdán Budapesten mutatják be a három magyarországi etapot, az ünnepségen jelen lesz – aki az idei Girón három napon át viselte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót –, valamint a viadal 1987-es győztese, az ír Stephen Roche.

Magyarország eredetileg tavaly lett volna házigazdája a Grande Partenzának, ám akkor a koronavírus-járvány miatt a viadalt őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték.

A 105. Giro d’Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz után 9-én szünnap és az olaszországi transzfer következik a Cyclingnews szerint. A verseny május 29-én ér véget.

Borítókép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.