Pikáns lenne, ha Bernd Storck váltaná Szabics Imrét Fehérváron

A Fehérvár célja az lenne, hogy a Ferencvárossal a bajnoki címért küzdjön, ehhez képest a csapat tíz forduló után mindössze a hetedik helyen áll a tizenkét csapatos NB I-ben. Máris felröppentek a pletykák az edzőváltásról, egy német edzővel állítólag már meg is kezdték a tárgyalásokat.

Magyar Nemzet
2021. 10. 26. 9:47
SZABICS Imre
Szabics Imre vezetésével nem nyújt egyenletes teljesítményt a Mol Fehérvár Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga Szabics Imre is azt nyilatkozta a Fehérvár legutóbbi, Újpest elleni veresége után, hogy gyalázatos teljesítményt nyújtott a csapata. Közel nyolcvan percet játszott emberelőnyben a Fehérvár, mégis kikapott az idényben addig nyeretlen lila-fehérektől.

A csapatot április óta irányító Szabics arról is beszélt, hogy talán a jelenlegi keret nem megfelelő a fent említett célok megvalósítására. A szurkolók közül azonban egyre többen az edzőt teszik felelőssé az eredmények elmaradása miatt, ami abból a szempontból jogosnak tűnik, hogy a fehérvári keretet nem lehet a magyar élvonal szintjén gyengének nevezni.

A húszmillió eurós piaci értékével a Fradi után a második legértékesebb csapatról van szó az NB I-ben.

Az Origó által tálalt Bors-információi szerint máris felvetődött Szabics kirúgása, amelyre azonban a téli szünetig jó eséllyel nem kerül sor. Nehezíti az ügyet, hogy az osztrák válogatott stábjából elcsábított edzővel 2024-ig szóló szerződést írtak alá, így az egy éven belüli eltávolítása jelentős anyagi terheket róna a klubra.

Ennek ellenére a cikk szerint arról pletykálnak, hogy Sallói István sportigazgató már megkezdte a tárgyalásokat egy német szakemberrel. Konkrétan említésre került a jelenleg munkanélküli Bernd Storck neve.

Az ő szerződtetése különösen pikáns lenne, hiszen amikor 2015 őszén átvette Dárdai Páltól a magyar válogatott irányítását, hamarosan kirúgta a stábból a megörökölt Szabicsot és Sallóit is. Utóbbi az Eb-re való kijutás után megértően nyilatkozott Storck döntéséről: – Storck megköszönte nekünk a munkát Szabics Imrével, ami mindenképpen pozitívum. Többször hangsúlyozta, hogy nem személyes ellentétről van szó, szeretne beköltözni a stábjával Telkibe. Jó döntés volt a részéről, az élet őt igazolta.

Később, az Andorra elleni 2017-es vereség után, amely megindította Storckot a lejtőn, azonban már kritikusabban fogalmazott Sallói a Nemzeti Sportnak: – Nem az a baj, hogy Storckot megtartották az állásában, hanem az, hogy egy kézben összpontosul minden szál. Ő felel a válogatottért, a szakmai munkáért, ő felügyeli az utánpótlást, ő mondja meg, ki, hol és mennyit dolgozzon, ő mutatja az utat. Miniállam az államban. Én más irányba vinném a magyar futballt. Magyar szakemberekre bíznám a válogatott és a sportág irányítását. Nem értem például, miért nem tartották a stábban Szabics Imrét, őt hosszú távon el tudnám képzelni szövetségi kapitányként.

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, most a Sallói mégis Storckra cserélheti le Szabicsot. Persze ezt ne vegyük készpénznek, egyelőre nem több az egész alig komolyan vehető szóbeszédnél. Pláne, hogy más Magyarországhoz kötődő német edző is van, aki csak arra vár, hogy munkát kapjon az NB I-ben, elsősorban a Fradit korábban irányító Thomas Doll.

Érdekes hetek következnek Fehérváron.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.