Ihor Haratin házának közelében zuhant le egy harci gép Kijevben

A Ferencváros labdarúgócsapatának korábbi játékosa, a szeptemberben a Legia Warszawához igazolt Ihor Haratin a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a csütörtökön kitört háború miatt Ukrajnában kialakult helyzetről.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 02. 26. 9:16
Ivanovski, Mirko; Haratin, Ihor
Budapest, 2021. január 20. A diósgyõri Mirko Ivanovski (b) és a ferencvárosi Ihor Haratin a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott Ferencvárosi TC - Diósgyõri VTK mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. január 20-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ön Varsóban van, de mi a helyzet a családjával? Mindenki jól van?

– Sajnos a családom Kijevben van, éppen ott, ahol a legdrámaibb most a helyzet.

– El sem tudjuk képzelni, mit érez…

– Mit is érezhetnék? Egyelőre a szavakat sem találom… Egyszerre hihetetlen, drámai és ijesztő a helyzet. Óránként beszélek a családommal, nem hagyhatják el Kijevet. Imádkozom értük, hogy biztonságban átvészeljék ezeket az időket. Odahaza vannak, és tényleg csak fohászkodni lehet azért, hogy semmi olyan ne történjen, ami veszélyeztetné őket.

– Mit mondanak az otthoniak?

– Szüntelen puskaropogás, robbanás hallatszik, lövések dördültek már kora hajnalban. A levegőben harci repülők, helikopterek repkednek össze-vissza. Az egyik nem messze a házunktól zuhant le, az eset körülbelül két kilométerre történt. A testvéremék a város másik részén laknak, nem messze az ő házuktól is lezuhant egy gép. A bátyám és a kislánya odahaza voltak, néhány blokknyira tőlük vágódott az egyik emeletes házba, hallották is a becsapódást. A harmadik emelettől a kilencedikig lángba borult az épület, az összes lakás kiégett.

A teljes cikket a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

Borítókép: Ihor Haratin a Ferencváros futballistájaként 2021 januárjában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.