Liu Shaolin: Az arany a családban marad, remélem, osztozunk Ádóval!

Amint arról a nap során beszámoltunk, a pekingi téli ötkarikás játékokon a rövid pályás gyorskorcsolyázók versenyein férfi 500 méteren Liu Shaoang győzött, megszerezve Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmét.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 19:40
Fotó: Adam Molnar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a második magyar arany a téli olimpiákon, az elsőt négy éve ugyancsak rövid pályás gyorskorcsolyában férfiváltónk szerezte meg Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, összeállításban.

Liu Shaolin vasárnap 500 méteren a negyeddöntőben búcsúzott, s utána a palánk túloldaláról szurkolt öccsének.

– Nagyon izgultam a futam előtt, és nálam hangosabban senki sem kiabált, legszívesebben beugrottam volna a pályára – mondta az M4 Sport kamerája előtt. – Ádó annyira megérdemelte, annyira jó sztori! Covidos lett, őt is büntette a sors, de kijött, kiállt és megcsinálta, nagyon büszke vagyok rá. Nehéz szavakat találni… Ha nyilatkozom, általában összeszedetten tudok beszélni, de most ez nem nagyon megy. Ádó nagyon jó formában volt, de az öltözőben próbáltam minél kevesebb terhet rátenni, inkább azt mondtam neki, hogyan korcsolyázzon, mire figyeljen oda.

Az idősebbik Liu fivér megkapta azt a kérdést, hogy az öccse olimpiai aranyérméből mennyit érez a magáénak, amire mosolygós válasz érkezett:

Anyukánk és apukánk úgy nevelt fel, hogy bármelyikünk szerzi az aranyat, az a családban marad. Szóval, remélem, osztozunk Ádóval! Tényleg úgy neveltek fel bennünket, hogy szeressük egymást, és akármelyikünk szerez valahol érmet, az mindig a kettőnké lesz, mert az a kettőnk sikere. S ugyanúgy tudok örülni Ádó sikerének, mintha én nyertem volna, talán még jobban is.

Liu Shaoang nyilatkozata ITT olvasható.

Borítókép: Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor nagyon jó testvérek (Forrás: Facebook/Magyarock - Olympic Team Hungary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.